Ministrė Algimanta Pabedinskienė prašo nušalinti nuo pareigų Viešvilės globos įstaigos direktorių

Ministrė Algimanta Pabedinskienė prašo nušalinti nuo pareigų Viešvilės globos įstaigos direktorių

Socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė, vadovaudamasi teisės aktais, kreipėsi į Kauno apygardos prokuratūrą dėl galimybės įgalioti ministeriją ikiteisminio tyrimo metu nušalinti nuo pareigų Viešvilės globos įstaigos direktorių Algimantą Liaudaitį.

Ministrė viceministrui Algirdui Šešelgiui, asmenine atsakomybe kuruojančiam globos įstaigas, pavedė iki kovo 19-osios ryto atlikti patikrinimą, kaip buvo užtikrinta Viešvilės globos įstaigos veiklos priežiūra.

„Tokie signalai tik įrodo, kad senąją sistemą būtina pertvarkyti, tačiau ir specialistai, ir jų vadovai, prižiūrintys šių įstaigų veiklą, turi nedelsdami reaguoti net į mažiausius signalus, o už nesukontroliavimą turi atsakyti asmeniškai ir visu griežtumu", - pabrėžė ministrė A. Pabedinskienė.

Ministrė pažymėjo, kad reaguojant į situaciją, jau trečiadienį į Viešvilės globos įstaigą nusiųsta psichologų, specialistų komanda, kuri užtikrins psichologinę pagalbą vaikams ir darbuotojams.

Žiniasklaidos teigimu, Viešvilės vaikų namuose įsisuko pedofilijos skandalas. Pareigūnai apklausinėja vaikų namų auklėtinius, įtarimai krinta ant įstaigos direktoriaus - A. Liaudaičio.

Jurbarko rajono laikraščio „Šviesa" duomenimis, pastarosiomis dienomis Viešvilės vaikų namų auklėtiniai būriais vežami į Jurbarko policijos komisariatą. Vaikai apklausinėjami dėl galimos pedofilijos.

Informacija teisėsaugą apie galimą berniukų išnaudojimą pasiekė po Švėkšnos vaikų namų prostitucijos skandalo.

Apie tai, kad Viešvilės vaikų namuose vyksta negeri dalykai kalbos sklandė seniai. Apie galimą pedofiliją ūžė ne tik miestelis, bet ir visas rajonas. Tačiau iki šiol įtarimų iškelti į viešumą niekas nedrįso ir pirštais į vaikų namų direktorių A. Liaudaitį badė patylomis.

Teisėsaugininkai dabar tiria, kiek pagrįstos yra sklandančios kalbos, kad berniukai dažnai lankosi direktoriaus namuose, kabinete, savaitgaliui išvežami į kitus miestus.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder