Petras Gražulis: konservatoriai keičia savo politinę ir lytinę orientaciją

Petras Gražulis: konservatoriai keičia savo politinę ir lytinę orientaciją

Ketvirtadienio Seimo darbotvarkėje nebeliko Administracinių teisės pažeidimų kodekso pataisų, įteisinančių baudas už šeimos niekinimą, priėmimo.

Už pasiūlymą palikti šį Seimo nario Petro Gražulio inicijuotą klausimą darbotvarkėje balsavo tik 39 Seimo nariai, prieš buvo 34, susilaikė 20 Seimo narių.

Tokiu balsavimu pasipiktinęs Seimo narys P. Gražulis kaltino konservatorius pakeitus politinę ir lytinę orientaciją.

"Mes siūlėme, kad būtų baudžiama už Konstitucijoje įtvirtintų šeimos vertybių niekinimą. Konservatoriams, krikščionims demokratams šeima ir šeimos vertybės pasirodo niekinės, jie keičia savo politinę ir kartu seksualinę orientaciją",- piktinosi P. Gražulis.

Tuo tarpu konservatorius Rimantas Jonas Dagys sakė, kad pati idėja jam ir jo kolegoms yra priimtina. Bet dabartinę formuluotę, anot jo, būtina taisyti, nes ji gali sukelti kontraversijų, duoti priešingus rezultatus. "Jeigu jūs norit pasiekti rezultatą, šita formuluotė, kuri siūloma dabar, turi būti pataisyta",- sakė jis.

Pagal siūloma projektą, "Lietuvos Respublikos Konstitucijoje įtvirtintos vertybės - šeimos viešas niekinimas kalbomis, demonstruojamais daiktais, plakatais, šūkiais, audiovizualinėmis priemonėmis ir kitokiais veiksmais - užtraukia baudą nuo vieno iki trijų tūkstančių litų". Už tokius pat veiksmus, padarytus pakartotinai, siūloma bausti nuo trijų iki šešių tūkstančių litų.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder