Petras Gražulis: VTEK turi atsistatydinti

Petras Gražulis: VTEK turi atsistatydinti

Seimo narys Petras Gražulis mano, kad Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) turi prisiimti asmeninę atsakomybę už savo neteisėtus sprendimus ir atsistatydinti.

Tokią nuostatą politikas siūlo įteisinti Seimui priimant rezoliuciją. Seimo posėdžių sekretoriate įregistravęs tokį rezoliucijos projektą P. Gražulis siūlo Seimui kreiptis "į Vyriausiąją tarnybinę etikos komisiją ragindamas savo veiklą grįsti įstatymų viršenybės ir nešališkumo principais bei prisiimti personalinę atsakomybę už savo sprendimus ir atsistatydinti".

Pasak P. Gražulio, taip jis reagavo į tai, kad vis dažniau VTEK sprendimai naikinami teismuose. Pavyzdžiui, pernai gruodžio 30 d. Vilniaus apygardos administracinis teismas panaikino politinio susidorojimo elementų turintį VTEK sprendimą, kuriuo Viešųjų pirkimų tarnybos direktorius Žydrūnas Plytnikas rezonansinėje byloje buvo pripažintas supainiojęs viešuosius ir privačius interesus.

P. Gražulis rezoliucijos projekte siūlo Seimui išreikšti "gilų susirūpinimą, kad VTEK vis dažniau rodo išankstinį neigiamą subjektyvų požiūrį į pareiškėjus ir savo veikloje nesivadovauja Lietuvos Respublikos Konstitucija, įstatymais, taip pat patvirtintu darbo reglamentu. Priimdama sprendimus remiasi ne objektyviais nešališkais duomenimis, bet subjektyvia politine konjunktūra".

P. Gražulis ragina atkreipti dėmesį, kad VTEK savo veiklą turi grįsti pagarbos žmogui ir valstybei, teisėtumo, nešališkumo, skaidrumo, viešumo ir atskaitomybės principais.

Politiko nuomone, reikia rimtai apsvarstyti galimybę, jog galutinius sprendimus dėl to, ar pareigūnai nėra supainioję viešųjų ir privačių interesų, priimtų ne VTEK, bet teismas.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder