Povilas Gylys: prieš Kedžių šeimą vykdomas teroras

Povilas Gylys: prieš Kedžių šeimą vykdomas teroras

Seimo narys profesorius Povilas Gylys mano, kad prieš Klonio gatvės gynėjus ir Kedžių šeimą vykdomas psichologinis, teisinis, politinis ir ekonominis teroras.

"Jeigu 75 metų Vytautas Kedys ir 71 metų Laimutė Kedienė yra grėsmė nacionaliniam saugumui (...), tai iki kokio farso mes nusigyvenome?", - ketvirtadienį spaudos konferencijoje Seime svarstė P. Gylys.

Seimo narys Vytautas Matulevičius irgi piktinosi, kad "teisingumo mašina dabar atsisuko prieš pagyvenusius žmones".

"Jiems apribotos teisės į jų turtą, jie negali juo disponuoti, negali parduoti savo nekilnojamojo turto, naudotis savo lėšomis, iš jų atimti asmens tapatybės dokumentai, apribota jų laisvė judėti ir kitos teisės", - sakė parlamentaras.

Partijos "Drąsos kelias" pirmininko pavaduotoja Audronė Skučienė pridūrė, kad Kedžiai yra tampomi po visus Lietuvos teismus, jie nuolat geria vaistus. "Jeigu iš tikrųjų yra pragaras, tai Kedžiai jau 5 metai jį išgyvena. (...) Kedžiai "suvalgyti", klanas kerštauja, ir mes tai žiauriai jaučiame savo kailiu", - spaudos konferencijoje sakė A. Skučienė.

Jos duomenimis, Kedžiai neįstengtų sumokėti visų baudų ir ieškiniuose prašomų sumų. Pasak A. Skučienės, jie neplanavo išvykti, jie planavo parduoti namą ir nusipirkti vieno kambario butą, kad galėtų susimokėti. "Čia jų sūnaus kapas, dar jie tikisi pamatyti anūkę", - sakė ji.

"Drąsos kelio" pirmininkas, Seimo narys Jonas Varkala irgi kalbėjo apie silpną Kedžių sveikatą. "Jausdami savo sveikatą, jie taip pat planuoja Anapilin iškeliauti", - pridūrė J. Varkala.

Atsakydama į žurnalistų klausimus, ar yra žinių iš užsienyje esančios pačios buvusios teisėjos ir parlamentarės Neringos Venckienės, A. Skučienė sakė nepalaikanti ryšių su N. Venckiene.

"Su Venckiene nepalaikau ryšių, gal tėvai ir palaiko, aš nepalaikau, nieko negaliu informuoti", - sakė A. Skučienė.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder