Prancūzija žada Lietuvai paramą uždarant Ignalinos AE

Prancūzija žada Lietuvai paramą uždarant Ignalinos AE

Lietuvoje su darbo vizitu viešintis Prancūzijos Premjeras Fransois Fillon sako, kad Prancūzija yra įsipareigojusi paremti Lietuvą uždarant Ignalinos atominę elektrinę (AE), tačiau tiksliai neatsako, ar parems Lietuvos siekį gauti 870 mln. eurų jėgainės uždarymui.

"Mes įsipareigojome paremti Lietuvą uždarant Ignalinos AE. Tikrai kaštai pasirodė didesni to uždarymo, negu buvo planuota. Tas netikėtumas atsirado konkursą laimėjusiai įmonei pradėjus darbą. Taigi galbūt tinkamiausia čia būtų įvertinti visas priežastis. Kad ir kaip ten bebūtų, mes dirbsime kartu tam, kad užtikrintume mūsų kartu prisiimtą įsipareigojimą (...), kad būtų tinkamai, saugiai ir laiku galutinai uždaryta Ignalinos AE", - per bendrą Lietuvos ir Prancūzijos spaudos konferenciją sakė F. Fijonas.

Lietuvos Ministras Pirmininkas Andrius Kubilius sako konkretaus patikinimo, kad Prancūzija rems Lietuvą, neišgirdęs, o derybos dėl uždarymui reikalingų lėšų tęsis.

"Premjeras čia viešai pasakė, kad Prancūzija gerai supranta tą abipusio įsipareigojimo vykdymo svarbą ir, be abejo, derybos dėl konkrečių sumų toliau tęsis, kaip ir derybos dėl visos ES finansinės perspektyvos po 2014-ųjų metų (...)", - kalbėjo A. Kubilius.

Ignalinos AE uždarymui Lietuva žada prašyti ES skirti dar 870 mln. eurų.

ES Lietuvai gali skirti tik apie 300-400 mln. eurų.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder