Premjeras dėl "Patriot" raketų persigalvojo

Premjeras dėl "Patriot" raketų persigalvojo

Jei krašto apsaugos ir kariuomenės vadovybė nuspręs, kad Lietuvoje reikia dislokuoti raketas "Patriot", tam nebus prieštaraujama ir jos bus įsigyjamos, sako Premjeras Algirdas Butkevičius. Anksčiau jis yra teigęs kol kas nematąs būtinybės, kad Lietuvoje būtų dislokuotos šio tipo raketos.

"Dėl raketų buvo aiškiai pasakyta - jeigu pasakys krašto apsaugos ministras, kariuomenės vadovas, kad reikia jas įsigyti ir pirkti, tai niekas tam netrukdys ir jie turi pakankamai šiais metais pinigų (jie dar turi pinigų tikriausiai virš 600 mln. litų)", - interviu "Žinių radijui" sakė Premjeras.

Pasak Premjero, dėl raketų pirkimo sprendimą ar pasiūlymus turi priimti Valstybės gynimo taryba.

"Mes esame NATO nariai ir kai kada pasakome vieną kitą dalyką, kuris kai kuriems žinovams, sukelia tam tikrą juoką. Aš manau, reikia neišbalansuoti tam tikrų dalykų, aiškiai pasakyti, kad Lietuvos kariuomenė yra stipriai pasiruošusi spręsti bet kokią problemą, kariai yra paruošti labai gerai, aukštai vertinami ir NATO organizacijos. Taip pat reikia pabrėžti, kad esame NATO narė ir bet kokios kovos ar bet kokio puolimo prieš bet kurią NATO valstybę atveju, NATO aljanse turi būti priimtas rimtas sprendimas, kad ta šalis turi būti ginama bendrai", - kalbėjo Vyriausybės vadovas.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė yra teigusi, kad dėl gynybos sistemų turi spręsti specialistai, atsižvelgdami į konkrečią šalies situaciją. Raketų "Patriot" dislokavimą šalies vadovė pavadino ne šiandienos diskusijų klausimu".

"Tai ne šiandienos diskusijų klausimas ir ne tokiame pavidale tai daryti, kada vienas ar kitas politikas tai sako. Tai darys specialistai, priklausomai nuo to, kokia bus mūsų ateities situacija - saugumo parametrai, finansinės galimybės, ir po pasitarimų su mūsų partneriais. Kiek ir kokių saugumo priemonių reikės šiame regione, tokios ir bus", - sakė D. Grybauskaitė praeitą penktadienį lankydamasi Klaipėdoje.

Kaip interviu portalui LRT.lt sakė, JAV Strateginių ir tarptautinių studijų centro Europos naujųjų demokratijų programos vadovas Janušas Bugaiskis (Janusz Bugajski), kad po įvykių Ukrainoje JAV karo pajėgų elementai galėtų būti dislokuoti Lietuvoje.

Bet tai esą priklausys nuo to, ar Lietuvos Vyriausybė tam pritars ir to paprašys.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder