Premjeras: nematau pagrindo keisti koalicijos sutartį

Premjeras: nematau pagrindo keisti koalicijos sutartį

Premjeras Saulius Skvernelis sako, kad jei socialdemokratai po pirmininko rinkimų norės keisti koalicijos sutartį, dabartinė sutartis greičiausiai turėtų būti nutraukiama.

Premjero teigimu, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungoje (LVŽS) koalicijos sutarties klausimas nebuvo svarstomas, nes laukiama naujo socialdemokratų partijos pirmininko ir jo nuomonės.

„Mano pozicija yra labai aiški: kol kas Vyriausybės visų ministrų darbas mane tenkina ir aš nematau pagrindo nė vieno ministro keisti. Tai reiškia, jog atsakomybės sritys tarp koalicijos parterių, aš neįsivaizduoju, kad būtų perskirstomos", - LRT radijui antradienį teigė S. Skvernelis.

Anot Ministro Pirmininko, nesvarbu, kas vadovaus socialdemokratams - Mindaugas Sinkevičius ar Gintautas Paluckas - tai gali turėti įtakos koalicijos darbui.

„Jei atsirastų toks noras turėti kitokią sutartį, tai, matyt, pirmiausia turėtų būti šita sutartis nutraukta. Bet kol kas tai tik spėliojimai", - kalbėjo S. Skvernelis.

Socialdemokratų pirmininkas paaiškės balandžio pabaigoje. Tiek į antrąjį turą patekęs M. Sinkevičius, tiek ir G. Paluckas ne kartą yra užsiminę, kad jų netenkina LVŽS požiūris į koalicijos partnerius.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder