Premjeras nesvarsto aplinkos ministro Gedimino Kazlausko pakeitimo

Premjeras nesvarsto aplinkos ministro Gedimino Kazlausko pakeitimo

Premjeras Andrius Kubilius sako nesvarstąs, ar prezidentės Dalios Grybauskaitės kritikos sulaukęs aplinkos ministras Gediminas Kazlauskas turi būti pakeistas.

"Aš tikrai nemanau nieko", - penktadienį į žurnalistų klausimus atsakė A. Kubilius.

Jis užtikrino, kad koalicijoje svarsto visus klausimus. Premjeras taip pat akcentavo koalicijos darbo stabilumo svarbą.

"Mes matome didelius darbus, kuriuos reikia atlikti. Koalicijos darbo stabilumas yra vertybė, kurią mes vertiname", - teigė jis.

Kaip jau skelbta, D. Grybauskaitė nesiima prognozuoti jos kritikuojamo G. Kazlausko darbo perspektyvų, tačiau gali pareikalauti atsakomybės ir iš Vyriausybės.

"Kiek girdėjau ir skaičiau pasisakymą, ypač premjero, premjeras įvardina, kad šios problemos yra daug didesnės neva negu tiesioginė ministro atsakomybė. Jeigu šiukšlių tvarkymo klausimus prisiima premjeras ant Vyriausybės pečių, be abejo, reikalausiu atsakomybės dabar jau iš Vyriausybės", - ketvirtadienį po susitikimo su Seimo valdybos nariais žurnalistams sakė D. Grybauskaitė.

A. Kubilius, penktadienį paprašytas įvertinti prezidentės poziciją, tvirtino, kad aplinkosaugos problemos yra sudėtinė Vyriausybės programos dalis.

"Jeigu kalbame tik apie problemas, tai tada tikrai vertinu prezidentės pastabas ir matau jose daug racionalumo ir paramos mums siekiant iš tikrųjų permainų tose srityse, kuriose jos reikalingos - ar tai būtų atliekų tvarkymas, ar tai būtų planavimas, ar miškų pertvarka. Aš tikrai vertinu prezidentės pasakytus žodžius", - teigė A. Kubilius.

D. Grybauskaitė trečiadienį teigė pastebinti G. Kazlausko neveiklumą ir kad jo darbą turėtų apsvarstyti valdančioji koalicija. Po šalies vadovės kritikos G. Kazlauskas tvirtino trauktis neketinąs ir jaučiąs premjero palaikymą.

A. Kubiliaus vadovaujamoje vadinamoje Permainų Vyriausybėje yra pasikeitę penki ministrai. Pagal Konstituciją, jei pasikeičia daugiau kaip pusė ministrų, Vyriausybė turi pasitikrinti pasitikėjimą Seime, iš naujo gauti Seimo įgaliojimus, priešingu atveju - turi atsistatydinti.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder