Premjero nestebina grasinimai interpeliacija energetikos ministrui Arvydui Sekmokui

Premjero nestebina grasinimai interpeliacija energetikos ministrui Arvydui Sekmokui

Premjeras Andrius Kubilius teigia nesistebintis opozicijos iniciatyvomis rengti interpeliacijas, tarp jų ir energetikos ministrui Arvydui Sekmokui. Tokias iniciatyvas Vyriausybės vadovas sieja ir su ketinimais šį politinį sezoną Seimui pateikti svarbių energetikoje strateginių sprendimų paketą, kuris nėra palankus tam tikroms interesų grupėms.

"Tai, kad energetikos reikaluose opozicija renkasi aistrų kaitinimo kelią, tai manęs irgi per daug nestebina, nors tikrai norėčiau matyti žymiai konstruktyvesnį elgesį. Šiame sezone mes, Vyriausybė, kartu su energetikos ministru Seimui pateiksime visą labai svarbių strateginių sprendimų paketą, susijusį ir su dujų sektoriaus pertvarka, ir su naujos atominės elektrinės statyba, ir su daugybe kitų energetikos reikalų, ir suprantame, kad tie sprendimai nebus visi labai patrauklūs vienoms ar kitoms energetikoje iki šiol karaliavusioms interesų grupėms", - sakė A. Kubilius ketvirtadienį interviu "Žinių radijui".

Pasak premjero, tokioje situacijoje opozicija galės rinktis, kas jai yra svarbiau, ar energetinė nepriklausomybė, ar interesų grupių "kartais labai praktiški ir gana dideliais pinigais paremti interesai."

Žinių apie ketinamas rengti interpeliacijas gausą premjeras sieja ir su artėjančiais savivaldos rinkimais.

"Aš nesu nustebintas dėl socialdemokratinių iniciatyvų versti vienus ar kitus ministrus gausos. Nežinau, kiek rimta yra šita iniciatyva (nuversti A. Sekmoką - ELTA), bet aš jau sakiau, kad būčiau nustebęs, jeigu opozicija prieš rinkimus apsiribotų tik viena ar dviem interpeliacijomis. Gaila matyti, kad opozicija nieko naujo ir konstruktyvaus nesugeba sugalvoti ir pasiūlyti", - sakė A. Kubilius.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder