Prezidentė atleidžia VPT vadovą Žydrūną Plytniką

Prezidentė atleidžia VPT vadovą Žydrūną Plytniką

Prezidentė Dalia Grybauskaitė atleidžia Žydrūną Plytniką iš Viešųjų pirkimų tarnybos (VPT) direktoriaus pareigų. Tai šalies vadovė padarė vadovaudamasi Konstitucija, Viešųjų pirkimų įstatymu ir atsižvelgdama į Ministro Pirmininko Algirdo Butkevičiaus teikimą.

Ž. Plytnikas pareigas eis iki spalio 31 dienos. Po to, pagal Viešųjų pirkimų įstatymą, nesant direktoriaus, jį laikinai pavaduos vienas iš pavaduotojų.

Kaip ELTA jau rašė, Ž. Plytnikas pateikė Premjerui prašymą jį atstatydinti iš VPT vadovo pareigų. Savo ruožtu Premjeras jį pateikė Prezidentei.

Praėjusį ketvirtadienį Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) galutine ir neskundžiama nutartimi paliko galioti Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) 2013 m. gegužės 28 d. sprendimą, kad VPT direktorius Ž. Plytnikas, būdamas privataus pobūdžio konflikte su savo buvusia pavaduotoja, tačiau priiminėdamas tarnybinius sprendimus dėl jos tėvo vadovaujamos Generalinės miškų urėdijos ir dėl VPT pozicijos teisme nagrinėjant bylą dėl šios tarnautojos atleidimo iš tarnybos, prastovos paskelbimo bei jos tarnybos eigos, pažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymą.

Teismo nuomone, vykstant buvusios VPT vadovo pavaduotojos inicijuotam teisminiam ginčui dėl šmeižto, tikėtina, kad Ž. Plytnikas turėjo neigiamą nusistatymą jos atžvilgiu, neigiamą subjektyvų požiūrį, buvo suinteresuotas savo privačiais interesais - baudžiamosios bylos, kurioje buvo kaltinamas šmeižimu, baigtimi.

Teisėjų kolegijos vertinimu, VTEK nustatytos aplinkybės patvirtina, kad, kilus privataus pobūdžio į teisminį išsivysčiusiam ginčui tarp Ž. Plytniko ir buvusios jo pavaduotojos - generalinio miškų urėdo dukters, VPT vadovas, pagal jam priskirtas tarnybines funkcijas kilus būtinybei spręsti klausimus, susijusius su Generaline miškų urėdija, savo tarnybines pareigas atliko netinkamai, nes nenusišalino nuo šių klausimų sprendimo.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder