Prezidentė: Dainius Pavalkis nepasidavė spaudimui dirbti kaip Darbo partijos "uabas"

Prezidentė: Dainius Pavalkis nepasidavė spaudimui dirbti kaip Darbo partijos "uabas"

Prezidentė Dalia Grybauskaitė mano, kad Darbo partijos narys švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis buvo atšauktas iš šių pareigų, nes buvo per daug savarankiškas ir nevykdė jį delegavusios Darbo partijos nurodymų.

"Manyčiau, paskubomis spręsti šio ministro ateities nereikėtų, tuo labiau kad yra prasčiau dirbančių Ministrų Kabinete. Gerokai prasčiau", - pirmadienį žurnalistams sakė D. Grybauskaitė.

Šalies vadovė gyrė D. Pavalkį už savarankiškumą, profesionalų požiūrį į darbą.

"Šis ministras buvo pakankamai savarankiškas, t.y. jis nepasidavė spaudimui dirbti kaip Darbo partijos įdarbinimo "uabas". Jis stengėsi skirti į pavaldžių įstaigų vadovus kompetentingus žmones, o ne tiktai partinius. Taip pat matėme gebėjimą atsispirti viešuosiuose pirkimuose - taip pat jie buvo objektyvūs santykinai, gerokai objektyvesni negu kitose institucijose", - sakė Prezidentė.

"Taigi, manyčiau, kad, ko gero, ne dėl darbo kokybės, o, atvirkščiai, kad per daug savarankiškas ministras ir nevykdo kai kurių ne visai skaidrių užsakymų, jo klausimas yra iškilęs" - pridūrė šalies vadovė.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder