Prezidentė Juozo Oleko nepaskyrimą laikinuoju sveikatos apsaugos ministru sieja ir su vertybinėmis nuostatomis

Prezidentė Juozo Oleko nepaskyrimą laikinuoju sveikatos apsaugos ministru sieja ir su vertybinėmis nuostatomis

Prezidentė Dalia Grybauskaitė Juozo Oleko nepaskyrimą laikinai eiti sveikatos apsaugos ministro pareigų sieja su vertybinėmis nuostatomis.

Prezidentės vyriausiasis patarėjas vidaus politikos klausimams Mindaugas Lingė sako, kad šalies vadovė savo požiūrį į J. Oleko veiklą išreiškė dar vasaros pabaigoje - rudens pradžioje prasidedant politiniam sezonui, kai kilo vadinamasis "auksinių šakučių" skandalas.

"Nebuvo sulaukta tinkamo, adekvataus situacijos vertinimo, nebuvo žingsnių, nurodančių norint prisiimti tokioje situacijoje politinę atsakomybę. Tai, be abejonės, tokiuose atvejuose stinga pasitikėjimo, t. y. uždėtas (...) tam tikras nepasitikėjimo šleifas. ir imti, kiek tai yra Prezidentės kompetencijoje, suteikti laikinai eiti kitos ministerijos pareigas iš tikrųjų yra ir tam tikra vertybinė nuostata, kur svarbu, kad ir trumpas laikotarpis, jog nekeltų abejonių nei priimami sprendimai, ir kad iki galo būtų ta sritis pabaigta, kol bus perduota naujai Vyriausybei", - interviu "Žinių radijui" antradienio rytą sakė M. Lingė.

Pasak jo, šiuo atveju D. Grybauskaitės pozicija dėl J. Oleko yra labai nuosekli.

ELTA primena, kad pirmadienį šalies vadovė pareiškė neskirsianti "susikompromitavusio" J. Oleko laikinuoju sveikatos apsaugos ministru mirus Jurui Poželai. Krašto apsaugos ministro pareigas einantis J. Olekas pavadavo J. Poželą jam sergant.

Kilus skandalui dėl brangių virtuvės įrankių pirkimo, Prezidentė yra pareiškusi, kad J. Olekas negali dirbti ir kad jis turi prisiimti politinę atsakomybę.

Premjeras Algirdas Butkevičius tuomet sakė, kad tokia šalies vadovės retorika - priešrinkiminė.

Laikinuoju sveikatos apsaugos ministru pirmadienį paskirtas ūkio ministras Evaldas Gustas - tai numatantį dekretą pasirašė D. Grybauskaitė.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder