Prezidentė: neskirti valstybės pinigų privačioms gydymo įstaigoms būtų grįžimas į sovietinius laikus

Prezidentė: neskirti valstybės pinigų privačioms gydymo įstaigoms būtų grįžimas į sovietinius laikus

Idėją, kad Ligonių kasų pinigai neturėtų būti skiriami privačioms įstaigoms, Prezidentė Dalia Grybauskaitė vertina neigiamai, sakydama, kad tai būtų grįžimas į sovietinius laikus.

"Šiek tiek juokinga. Niekur pasaulyje taip nėra. Ir tai yra absoliučiai grįžimas atgal į sovietinius laikus", - penktadienį žurnalistams sakė Prezidentė, paprašyta įvertinti idėją neskirti valstybės pinigų privačioms gydymo įstaigoms.

Konkrečių sveikatos apsaugos ministro Vytenio Andriukaičio siūlytų Sveikatos draudimo įstatymo pataisų šalies vadovė teigė nevertinanti.

Pasak D. Grybauskaitės, šias pataisas jau įvertino Seimas. Paties V. Andriukaičio sprendimo tokias pataisas apskritai teikti Prezidentė vertinti taip pat nenorėjo.

"Šių pataisų kokybę ir prasmę jau įvertino Seimas", - sakė Prezidentė apie V. Andriukaičio pataisas, kuriomis norėta apriboti privačių gydymo įstaigų plėtrą.

Seimas praėjusią savaitę nepritarė V. Andriukaičio teiktoms Sveikatos draudimo įstatymo pataisoms, kuriomis būtų buvusios pakeistos sutarčių tarp Ligonių kasų ir sveikatos priežiūros įstaigų sudarymo sąlygos.

Prieš balsavo ne tik didžioji dalis opozicijos, bet ir dalis valdančiąją koaliciją sudarančių partijų atstovų.

Antradienį Premjeras Algirdas Butkevičius sakė, kad V. Andriukaitis įstatymo projektą, kuriuo būtų pakeista privačių gydymo įstaigų finansavimo tvarka, Seimui pateikė per daug skubotai, tačiau tai yra viena būsimos pertvarkos sveikatos apsaugos sistemoje dalių.

"Tai yra viena priemonė, išimta iš sveikatos apsaugos sistemos pertvarkos bendro plano", - sakė Premjeras, antradienį žurnalistų Vyriausybėje paklaustas, ar pritaria V. Andriukaičio praėjusią savaitę Seimui teiktam įstatymo projektui.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder