Prezidentė: partijų jungimasis yra jų ir koalicijos reikalas

Prezidentė: partijų jungimasis yra jų ir koalicijos reikalas

Prezidentė Dalia Grybauskaitė nekomentuoja galimo Tvarkos ir teisingumo bei Darbo partijų susijungimo ir pabrėžia, kad tai pačių partijų ir valdančiosios koalicijos reikalas.

Tokią šalies vadovės poziciją perdavė jos vyriausioji patarėja švietimo, mokslo, kultūros ir nevyriausybinių organizacijų klausimais Virginija Būdienė.

"Prezidentė gandų ir spėlionių nekomentuoja. Tai partijų ir koalicijos reikalas", - antradienio rytą interviu "Žinių radijui" sakė patarėja.

ELTA primena, kad kalbama apie "tvarkiečių" ir "darbiečių" susijungimą. Partijos Tvarka ir teisingumas pirmininkas Rolandas Paksas sako negalintis nei paneigti, nei patvirtinti informacijos apie galimą jungimąsi su Viktoro Uspaskicho vadovaujama Darbo partija. Pasak R. Pakso, galutiniai sprendimai paaiškės per sekmadienį įvyksiantį partijos prezidiumo ir tarybos posėdį.

Jeigu Darbo partija ir partija Tvarka ir teisingumas susijungtų, partijos vadovas keistųsi kas dvejus metus. Pirmais metais vadovaus Tvarkos ir teisingumo atstovas, o po dvejų metų - Darbo partijos narys.

Kol kas naujos politinės partijos pavadinimas nėra žinomas.

Visos teisinės procedūros turėtų būti atliktos per 65 dienas, skaičiuojant nuo ateinančio sekmadienio.

Naujoji politinė partija turėtų 39 vietas Seime ir būtų didžiausia parlamento partija.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder