Prezidentės patarėjas: moralinę kartelę brėš rinkėjai

Prezidentės patarėjas: moralinę kartelę brėš rinkėjai

Prezidentė Dalia Grybauskaitė teigiamai vertina prieš savivaldos rinkimus į viešumą iškilusius skandalingus faktus apie kandidatus.

Pasak Prezidentės Dalios Grybauskaitės patarėjo vidaus politikos klausimais Mindaugo Lingės, demokratijos nuopelnas yra tai, kad turime partijų, kandidatų visuomeninių rinkimų komitetų įvairovę, jei susikompromitavo vienas kandidatas, neįtikino paaiškinimai yra alternatyvos.

"Blogai dirbo senasis meras - galima patiems išsirinkti naują, tokį, koks labiau tinkamas, koks labiau priimtinas, o ne toks, dėl kurio susitarė partinė aukštesnė grietinėlė. Prezidentės lūkestis apskritai visuose rinkimuose - kad rinkimai, rinkimų procesas ir konkurencija vyktų kuo atviriau, kuo skaidriau ir kuo sąžiningiau. Ir yra natūralu, kad esame vis dėlto rinkimų tiesiojoje, esame užversti ne tik reklaminiais lankstinukais, ne tik parodoma fasadinė pusė, nupudruoti plakatai miestų stenduose", - antradienį interviu "Žinių radijui" sakė šalies vadovės atstovas. Dėl to, pasak jo, natūralu, kad į viešumą lenda įvairūs dalykai, kai yra per 15 tūkst. kandidatų, dėl 60 savivaldybių merų varžanti per 400 kandidatų.

Paskutinėmis savaitėmis žiniasklaidoje minimas Alytaus meras socialdemokratas Jurgis Krasnickas, kurio slapta daryti įrašai sukėlė prieštaringų vertinimų. Perrinkimo siekiantis Anykščių meras, konservatorius Sigutis Obelevičius priverstas aiškintis, dėl ko viešėjo pas teisėsaugai gerai žinomą prostitutę.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder