Prezidentūra nesiima vertinti Valentino Mazuronio politinio pasirinkimo

Prezidentūra nesiima vertinti Valentino Mazuronio politinio pasirinkimo

Prezidentūra nesiima vertinti europarlamentaro, buvusio partijos "Tvarka ir teisingumas" nario Valentino Mazuronio pasirinkimo jungtis į "darbiečių" gretas. Tai, anot Prezidentės Dalios Grybauskaitės patarėjo vidaus politikos klausimais Mindaugo Lingės, yra tik paties politiko ir partijos reikalas.

"Pirmiausiai reikėtų pažymėti, kad tai pačios partijos ir naujojo jos nario reikalas. Kiekvienas realizuoja savo pasirinkimo laisvę - tiek partiją pasirinkęs Europos Parlamento narys, tiek partija, ieškodama naujo vedlio, esame demokratinė valstybė", - antradienį "Žinių radijui" šalies vadovės poziciją perdavė jos patarėjas.

Anot Prezidentūros atstovo, bet kurios partijos pasirinkimus sprendžiant lyderio klausimą įvertina rinkėjai, ir tai yra vienintelis matas.

Kaip jau skelbta, sekmadienį vykusiame Darbo partijos tarybos posėdyje į ją priimtas buvęs "tvarkietis" V. Mazuronis. "Darbiečių" taryba iškart nutarė siūlyti naująjį narį į pirmininko postą.

Savo kandidatus taip pat siūlys partijos skyriai, o pirmininkas bus renkamas gegužės 30 d. vyksiančiame partijos suvažiavime.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder