Prezidentūros rūmų kiemelyje - sporto žaidimai, mankšta ir lietuviškas ritinis

Prezidentūros rūmų kiemelyje - sporto žaidimai, mankšta ir lietuviškas ritinis

Sekmadienį Prezidentūros rūmų vidinio kiemelio vartai bus atverti visiems, norintiems išbandyti vikrumą, taiklumą, jėgas sporto ir liaudies žaidimų rungtyse.

Tęsdama atvirų durų erdvių renginius Prezidentūra kviečia į sporto šventę, kur kiekvienas norintis galės išbandyti sporto bei liaudies žaidimus.

Taip vilniečiams ir sostinės svečiams bus pristatomos Prezidentės globojamos 5-osios pasaulio TAFISA sporto visiems žaidynės, vyksiančios Šiaulių regione liepos 5-11 dienomis.

Šią vasarą Šiauliuose vyksiančios žaidynės skirtos ne profesionaliems sportininkams, o mėgėjiškai sportuojantiems žmonėms. Tokio pobūdžio renginys Lietuvoje vyks pirmą kartą.

Prezidentūroje šventės lankytojų lauks žaismingos mankštos, įvairūs žaidimai, varžybos ir šokiai specialiai įrengtuose sporto kiemeliuose. Lankytojai galės sužaisti lietuvišką ritinį "ripką", išbandyti vaikščiojimą kojūkais, čiuožti "vasaros slidėmis", sužaisti šachmatais, šaškėmis, kėgliais, sulošti krepšinį ir išbandyti dar daugelį kitų užsiėmimų.

Kaip įveikti varžovą žaidžiant lietuvišką ritinį "ripką", aplenkti kitus čiuožiant "vasaros slidėmis" ar einant su kojūkais, mokys ir patars šventėje dalyvaujantys sporto bei etnokultūros specialistai.

Aktyviausi šventės dalyviai bus apdovanoti prizais.

TAFISA - Tarptautinė sporto visiems asociacija, vienijanti per 200 mėgėjiško sporto asociacijų įvairiose pasaulio šalyse. TAFISA žaidynių tikslas - kuo daugiau žmonių paskatinti gyventi aktyviau, užsiimti sportu, patirti varžybų azartą ir dalyvavimo džiaugsmą. Skirtingai nuo aukščiausiojo lygio profesionalių sporto varžybų, čia neteikiama pirmenybė pergalei, bet propaguojamas visiems prieinamas sportas.

5-ųjų TAFISA pasaulio sporto visiems žaidynių programoje Šiauliuose bus tradicinių sporto šakų varžybos, parodomosios sporto šakos, neįgaliųjų varžybos, muzikos, kultūros renginiai, konferencijos ir seminarai.

Žaidynių akcentas - 60-ies užsienio šalių delegacijų pristatomos nacionalinės sporto šakos ir žaidimai, skaičiuojantys ne tik šimtų, bet ir tūkstančių metų istoriją.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder