Profsąjungos ir ministerija nesusikalba

Profsąjungos ir ministerija nesusikalba

Teisėsaugos pareigūnų profesinė sąjunga piktinasi Socialinės apsaugos ir darbo ministerija, kurį esą nederindama su profsąjunga nori pakeisti visą parą budinčių darbuotojų darbo laiko trukmę, kitaip derinti jų darbo grafikus, atsisakyti atlyginimų lapelių.

Anot profsąjungos, išderinti darbo laiko pakeitimai išbalansuos ugniagesių darbo organizavimą, o kiti siūlomi pakeitimai pablogins darbuotojų padėtį.

„Esame pasipiktinę tuo, kad Socialinės apsaugos ir darbo ministerija visiškai nesikalba su profsąjunga. Tos pačios Darbo kodekso pataisos buvo pateiktos pernai, joms buvo nepritarta ir tuomet tos pataisos kažkokiu stebuklingu būdu vis tiek atsirado Seime. Ir tik Seime profsąjungoms sukėlus triukšmą ir paaiškinus, kad nėra trišalės tarybos pritarimo, tos pataisos nepraėjo“, – tikina Teisėsaugos pareigūnų federacijos pirmininkė Loreta Soščekienė.

Ministerija atsakydama į profsąjungų priekaištus teigia, kad kai kurie siūlyti pakeitimai jau atšaukti.

„Manau, kad [visa tai] nėra be reikalo. Manau, kad kuo daugiau bus bendravimo, tuo geriau. [Susiklosčiusi situacija parodo], kad kažkur yra komunikacijos trūkumas“, – sako socialinės apsaugos ir darbo viceministras Aivaras Tušas.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder