Prokuratūra: pinigai pervesti su liberalais susijusiam fondui

Prokuratūra: pinigai pervesti su liberalais susijusiam fondui

Koncerno "MG Baltic" lėšomis, anot Generalinės prokuratūros, per Seimo nario Gintaro Steponavičiaus paramos fondą ir "Laisvės studijų centrą" buvo apmokėti Liberalų sąjūdžio ir paties parlamentaro rinkimų kampanijos įsiskolinimai.

Ketvirtadienio popietę išplatintoje patikslintoje informacijoje Generalinė prokuratūra pranešė, kad piniginės lėšos 2016 m. pradžioje buvo pervestos į su politine partija susijusių vienos viešosios įstaigos ir paramos fondo sąskaitas. Turimais duomenimis, dalis šių lėšų buvo panaudotos padengti įsiskolinimams už politinės partijos ir Seimo nario veiklos viešinimui skirtus renginius, kita dalis buvo skirta kandidato į 2016 - 2020 m. kadencijos Lietuvos Respublikos Seimą veiklos viešinimui skirtiems renginiams finansuoti.

Generalinis prokuroras ketvirtadienį kreipėsi į Seimą, prašydamas panaikinti G. Steponavičiaus teisinę neliečiamybę, kad jis galėtų būti patrauktas baudžiamojon atsakomybėn, įtariant, jog už gautą "MG Baltic" paramą jis dar praėjusios kadencijos Seime galėjo balsuoti už koncernui palankius sprendimus. Tokius G. Steponavičiaus veiksmus prokurorai traktuoja kaip piktnaudžiavimą Seimo nario įgaliojimais, priesaikos sulaužymą, teisės aktų pažeidimą, o Baudžiamajame kodekse tokia tyčinė veika traktuojama kaip sunkus nusikaltimas.

Pats G. Steponavičius ketvirtadienį neigė jam metamus kaltinimus ir sakė, kad jo paramos fondui ir "Laisvės studijų centrui" iš "MG Baltic" skirtos lėšos buvo naudojamos švietėjiškoms, su politika nesusijusioms veikloms. Kad Liberalų sąjūdis būtų neteisėtai finansuojamas, juridinių asmenų duomenų neturi ir dabartinis partijos pirmininkas Remigijus Šimašius.

"MG Baltic" ir buvusio liberalų vadovo Eligijaus Masiulio galimos korupcijos bylos epizode G. Steponavičiui šiuo metu suteiktas specialiojo liudytojo statusas. Įtariama, kad E. Masiulis iš "MG Baltic" viceprezidento Raimondo Kurlianskio galėjo paimti 106 tūkst. eurų kyšį. Byloje įtarimai pareikšti ne tik R. Kurlianskiui, bet ir "MG Baltic" kaip juridiniam asmeniui, įtariama, kad už veikimą koncerno naudai kyšis galėjo būti perduotas ir buvusiam Darbo partijos nariui Vytautui Gapšiui.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder