Ramūnas Karbauskis ragina Vitalijų Gailių trauktis iš Seimo Antikorupcijos pirmininko pareigų

Ramūnas Karbauskis ragina Vitalijų Gailių trauktis iš Seimo Antikorupcijos pirmininko pareigų

Lietuvos Valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos seniūnas Ramūnas Karbauskis ragina Liberalų sąjūdžiui atstovaujantį Vitalijų Gailių trauktis iš Seimo Antikorupcijos komisijos pirmininko pareigų. 

„Aš labai tikiuosi, kad ponas Gailius, suprasdamas situaciją dėl tos bylos, kuri yra prasidėjusi dėl Liberalų sąjūdžio, kurios jis yra vicepirmininkas, ir dėl tų aplinkybių, kurios pasirodė spaudoje, turėtų padaryti tą žingsnį - pats pasitraukti. Tai būtų teisingas žingsnis. Jeigu jis to nepadarys, tokiu atveju jūs, manau, artimiausiame posėdyje pamatysite mūsų pareiškimą, kad tokios partijos su tokia reputacija vienas iš vadovų būti Antikorupcijos komisijos pirmininku negali“, - antradienį žurnalistams sakė R. Karbauskis. 

Jis taip pat pažymėjo, kad tikrai nedrįsta vertinti tų publikacijų kaip kažkokių įrodymų, bet „visa tai kelia tam tikras abejones“.

Liberalų sąjūdžio pirmininkas Seimo narys Eugenijus Gentvilas nemano, kad V. Gailius turėtų trauktis iš Seimo Antikorupcijos komisijos pirmininko pareigų. 

„Atsakysiu kaip pėdkelnių reklamoje: nė šešėlio abejonių“, - į žurnalistų klausimą atsakė E. Gentvilas. 

Jo teigimu, nereikėtų kreipti dėmesio į publikacijas, o reikia skaityti dokumentus, kuriuos yra pateikusi prokuratūra.

„Jokių šešėlių dėl Vitalijaus Gailiaus nėra pateikta“, - tvirtino E. Gentvilas.

Seimo Pirmininkas Viktoras Pranckietis sakė, kad V. Gailius ketina Seimo Antikorupcijos komisijoje pasitikrinti pasitikėjimą juo. 

„Kalbėjau su Vitalijumi Gailiumi, jis įtrauks šitą klausimą - dėl pirmininko pareigų užėmimo - į komisijos posėdį. (...) Taip, jis pasitikrins, ir per tą laiką, manau, mes susitarsime kaip išspręsti šį klausimą taip pat“, - sakė V. Pranckietis.

„Lietuvos rytas“ rašo, kad į politinės korupcijos voratinklį, apraizgiusį Liberalų sąjūdį, jo buvusį lyderį Eligijų Masiulį, kitus veikėjus, galėjo būti įsipainiojęs netgi Seimo Antikorupcijos komisijos pirmininkas Vitalijus Gailius. 

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder