Rolandas Paksas: Valentino Mazuronio išėjimas negalėjo nepakenkti

Rolandas Paksas: Valentino Mazuronio išėjimas negalėjo nepakenkti

Jei partija „Tvarka ir teisingumas“ po įvykusių kratų ir nesibaigiančių skandalų pagal visuomenės nuomonės apklausas laikosi 2-3 pozicijoje, tai ji gali gerai pasirodyti Seimo rinkimuose, įsitikinęs Rolandas Paksas. Kartu jis sutinka, kad V. Mazuronio išėjimas negalėjo neatsiliepti partijos reitingams ir pasirodymui savivaldos rinkimuose.

Praėjusių metų vasarą, remiantis „Vilmorus“ atlikta apklausa, „tvarkiečių“ reitingai buvo pasiekę aukštumas – už juos buvo pasirengę balsuoti 14,5 proc. gyventojų. Praėjusių metų spalį reitingas nukrito iki 11,2 proc., o šių metų balandį atlikta apklausa parodė, kad „tvarkiečius“ palaikytų 8,6 proc. rinkėjų.

Politikos žinovai teigia, kad po truputį gęstantys partijos „Tvarka ir teisingumas“ (TT) reitingai, nukraujavimas savivaldos rinkimuose, Valentino Mazuronio išėjimas į Darbo partiją ir to paties klausimo – Rolando Pakso politinio reabilitavimo – eskalavimas gali gerokai pakenkti „tvarkiečiams“ per būsimus Seimo rinkimus.

Partijos „Tvarka ir teisingumas“ lyderis R. Paksas net nemėgina neigti prasto partijos pasirodymo savivaldos rinkimuose – esą jis bene vienintelis iš partijos pirmininkų pripažino, kad rinkimai yra „prapilti“.

„Taip, savivaldos rinkimai yra prasti, bet, iš kitos pusės, labai gerai. Kodėl? Nes žmonės dabar vertinami pagal darbus. Jei tu savo miestelyje, rajone ar mieste nedirbai – tavęs ir nerinko“, – paprastai aiškina politikas.

R. Paksas sutinka, kad V. Mazuronio išėjimas iš partijos negalėjo neatsiliepti reitingams. „Būtų absurdas sakyti, kad, likus gal pusantros savaitės iki rinkimų ir išėjus pirmajam pavaduotojui, ilgamečiui bendražygiui, tai nepakenkia partijos rezultatui rinkimuose. Žmogui tarsi suponuojama mintis, kad kažkas partijoje yra negerai“, – tikina R. Paksas.

Kita vertus, kaip aiškina R. Paksas, tokia priešprieša tarp politikų negalėjo tęstis amžinai. „Praktiškai metus buvo išreiškiamos priešingos nuomonės tiek iš vieno Mazuronio, tiek iš kito. Tai anksčiau ar vėliau turėjo baigtis“, – sako „tvarkiečių“ lyderis.

Anot R. Pakso, priešprieša tarp jo ir V. Mazuronio esą galėjo būti naudinga kitiems: „Gal kažkas pasinaudojo tokiu dalyku. Ta priešprieša, atsiradusi paskutiniais metais, buvo kurstoma dėl tam tikrų prieasžčių. Kas kurstė? Tie, kam nenaudinga stipri ir tvarkinga partija. Kitos partijos, politiniai oponentai...“ – LRT.lt kalbėjo „tvarkiečių“ lyderis.

Pasak R. Pakso, partija „Tvarka ir teisingumas“ turėtų neblogai pasirodyti Seimo rinkimuose, kuriuose jis pats ketina dalyvauti: „Jei po tokio daužymo, koks dabar buvo, po kratų ir nesibaigiančių skandalų mes dar laikomės ties 2-3 pozicija, žinokite, gerai pasirodysime per Seimo rinkimus.“

Portalui LRT.lt pasiteiravus, ką partija ketina daryti, kad susigrąžintų prarastus reitingus ir rinkėjus, ir ar ieškos naujų ir jaunų politikos lyderių, R. Paksas teigė: „Čia lietuviška mada dabar. Pavyzdžiui, jei į madą atėjo šokoladinis įdegis, tai visos lietuvaitės tokios vaikšto. Dabar atėjo naujumo ir jaunumo mada. Aš nesijaučiu senas.“

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder