Rolandas Paulauskas ir Valdemaras Tomaševskis tapo oficialiais pretendentais į kandidatus

Rolandas Paulauskas ir Valdemaras Tomaševskis tapo oficialiais pretendentais į kandidatus

Asmenų, siekiančių Lietuvos Prezidento posto sąrašas, pasipildė dar dviem politikais.

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) įregistravo dalyvauti rinkimuose Kovo 11-osios Akto signatarą Rolandą Paulauską ir Lietuvos lenkų rinkimų akcijos (LLRA) lyderį, europarlamentarą Valdemarą Tomaševskį. Jų oficialus statusas - pretendentai į kandidatus. VRK duomenimis, šiuo metu tokį statusą turi dar 10 asmenų.

R. Paulauskas yra sakęs, kad susikūrė apie 400 žmonių iniciatyvinė grupė, kuri pasiūlė "pagaliau pereiti nuo teorinio prasmių lauko apdirbimo į praktinį politinį lauką".

"Aš, praktiškai, esu pastatytas į padėtį be pasirinkimo. Jeigu aš dabar jų siūlymo atsisakyčiau, tai būtų panašu į pasitraukimą iš mūšio lauko. Todėl sakau: aš priimu jūsų siūlymą ir įsijungiu į Lietuvos prezidento rinkimus", - anksčiau spaudos konferencijoje sakė R. Paulauskas.

Pasak R. Paulausko, kartu su bendraminčiais nuo Aukščiausiosios Tarybos laikų jis siūlo kitokius sprendimus negu "vadinamieji sisteminiai kandidatai ir sisteminės partijos".

Kaip ELTA jau skelbė, Europos Parlamento nario, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos (LLRA) lyderio Valdemaro Tomaševskio kandidatūrai vienbalsiai pritarė trečiadienį posėdžiavusi Lietuvos lenkų rinkimų akcijos (LLRA) Vyriausioji taryba. V. Tomaševskio kandidatavimą partijos vadovybė tapatina su sąžininga politika ir socialiniu teisingumu.

V. Tomaševskis dalyvavo ir 2009 metų šalies Prezidento rinkimuose.

LLRA mano, kad V. Tomaševskis turi realią galimybę pagerinti iki šiol turėtus rezultatus ir netgi patekti į antrąjį rinkimų turą.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder