Saulius Skvernelis bus ministru, kol "tvarkiečiai" nepateiks naujo kandidato, sako Premjeras

Saulius Skvernelis bus ministru, kol "tvarkiečiai" nepateiks naujo kandidato, sako Premjeras

"Tvarkiečių" deleguotas vidaus reikalų ministras Saulius Skvernelis toliau negali eiti pareigų, mano Premjeras socialdemokratas Algirdas Butkevičius ir pabrėžia, kad ministras neteks pareigų, kai Tvarka ir teisingumas pateiks naują savo kandidatą.

Premjeras dar prieš vizitą į Kiniją teigė žinojęs apie S. Skvernelio ketinimą Seimo rinkimuose dalyvauti su Ramūno Karbauskio vadovaujama Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, tačiau tai esą turėjo būti pranešta ne anksčiau kaip balandžio 9 d., kuomet oficialiai prasidės rinkimų kampanija.

"Norėčiau išsklaidyti tam tikras abejones ar spekuliacinius dalykus - prieš išvykstant į Kiniją buvau susitikęs su R. Karbauskiu ir vidaus reikalų ministru. Susitikimas vyko mano kabinete (...), ir tuo metu pokalbis vyko apie tai, kad vidaus reikalų ministras S. Skvernelis dalyvaus Seimo rinkimuose Valstiečių ir žaliųjų sąjungos sąraše ir bus šios partijos vedlys. Ir mes susitarėme, kad apie tai viešai bus pranešta po balandžio 9 d., kada jau bus oficialiai įregistruota, kad galima pradėti vykdyti viešą rinkimų kampaniją", - antradienį žurnalistams Vyriausybėje sakė Ministras Pirmininkas.

Pasak Premjero, antradienį per susitikimą su "tvarkiečių" lyderiu Rolandu Paksu jo buvo paklausta, ar Tvarka ir teisingumas priėmė galutinį sprendimą dėl vidaus reikalų ministro pakeitimo bei ar galima derėtis, kad balandį dėl numatomų svarbių tarptautinių įvykių S. Skvernelis toliau galėtų padirbti.

"Pokalbis pasibaigė tuo, kad jie yra priėmę sprendimą prezidiume jau prieš Velykas - tai, kad jų ministras turėtų būti atšauktas, bet jie visa tai turi man įteikti raštu. O dėl datos - tai nebuvo sutarta, bet jis dirbs iki kito pateikto kandidato, nes, kaip žinote, vidaus reikalų ministro pareigos yra labai atsakingos, ir aš manau, kad tas pokalbis, kuris įvyko, kad gal deleguoti kažkuriam kitam ministrui, nesu nusiteikęs (...) Ir tik pateikus naują kandidatą, aš apsispręsiu dėl šito ministro darbo nutraukimo", - teigė Premjeras.

Premjero nuomone, S. Skvernelio buvimas vidaus reikalų ministru ir ruošimasis dalyvauti Seimo rinkimuose su kita, ne valdančiąja, partija neįmanomas. Tai, anot A. Butkevičiaus, puikiai supranta ir pats S. Skvernelis.

Vyriausybės vadovas pabrėžė, kad "tvarkiečių" kandidatui vadovauti Vidaus reikalų ministerijai bus keliami aukšti reikalavimai, jį turės patikrinti teisėsaugos institucijos, o naujasis ministras negalės kištis į ikiteisminius tyrimus.

"Tada bus ir sprendžiamas klausimas, nuo kurios dienos vidaus reikalų ministras S. Skvernelis turi palikti pareigas, ir nuo tada pradės dirbti naujas", - tikino Ministras Pirmininkas. A. Butkevičius Prezidentei naują vidaus reikalų ministro kandidatūrą žadėjo pateikti, kai ši bus žinoma. Konkrečių pavardžių A. Butkevičius neįvardijo, esą apie personalijas nekalbėta ir per susitikimą su R. Paksu.

Premjeras neįžvelgė nieko blogo, kad vidaus reikalų ministro ieško partijai, kuriai pareikšti įtarimai.

"Kandidatas bus pateiktas toks, koks man tiks, ir tikrai jokių interesų su kažkokiais iškeltais įtarimais negali būti susieta. Kandidatas bus atrinktas labai atsakingai, su kandidatu bus labai atviri pokalbiai, turės būti aiškiai suprasta, kad į jokias bylas ministras negali kištis. Tikrai bus patvirtintas toks žmogus, kuris jaučia didžiulę atsakomybę prieš valstybę ir visą teisėsaugos sistemą", - aiškino A. Butkevičius.

S. Skvernelis iš einamų pareigų pradėtas klibinti po to, kai praėjusią savaitę paskelbė apie planus dalyvauti rinkimuose su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS), nors į šią partiją stoti neketina.

S. Skvernelis Vidaus reikalų ministerijai vadovauja nuo 2014 metų rudens.

Antradienį po pietų S. Skvernelis pateiks komentarus žiniasklaidai.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder