Seimas ketina svarstyti PVM lengvatą spaudai

Seimas ketina svarstyti PVM lengvatą spaudai

Antradienį Seimas ketina tęsti praeitą savaitę atidėtų Pridėtinės vertės mokesčio (PVM) įstatymo pataisų svarstymą, kuriomis siūloma įteisinti ir PVM lengvatą spaudai.

Pagal Seime šiuo metu svarstomą Pridėtinės vertės mokesčio įstatymo papildymo projektą, "lengvatinis 6 procentų PVM tarifas taikomas laikraščiams, žurnalams ir kitiems periodiniams leidiniams, išskyrus erotinio ir (ar) smurtinio pobūdžio leidinius, kuriuos tokiais pripažino teisės aktų įgaliota institucija, bei spausdintą produkciją, kurioje mokama reklama sudaro daugiau kaip 4/5 viso leidinio ploto".

Siūloma, kad ši įstatymo pataisa įsigaliotų 2012 m. spalio 1 d.

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos seniūnas Jurgis Razma įregistravo pasiūlymą, kurio esmė - grįžti prie pirminio Prezidentės teikto varianto, iš projekto išbraukiant visus kitus vėliau atsiradusius siūlymus dėl PVM lengvatų.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė pernai buvo pasiūliusi Pridėtinės vertės mokesčio įstatymo pataisą, kuria siūloma periodiniams spaudos leidiniams numatyti 9 proc. PVM tarifą.

"Dalyvaujant Seimo frakcijų seniūnų sueigoje pastaruoju metu man susidarė įspūdis, kad ir kitos frakcijos iš dalies neprieštarautų siūlymui apsiriboti pirmine Prezidentės iniciatyva dėl lengvatos spaudai, todėl turiu kol kas, nors ir santūraus, optimizmo, kad Seimas pritars mano pasiūlymui. Tačiau jei tam tikros interesų grupės stipriai veiks kai kuriuos Seimo narius, ginsiančius maisto produktų ir kitų lengvatų šalininkus, tuomet lengvata spaudai gali įstrigti. Bet būkime optimistai ir tikėkimės atsakingo ir išmintingo Seimo narių sprendimo", - sako J. Razma.

Jo duomenimis, PVM lengvata periodinei spaudai netaikoma tik Slovakijoje, Bulgarijoje ir Lietuvoje iš visų 27 ES valstybių.

Pernai gruodžio 23 d. Seimas neįteisino lengvatinio 9 proc. PVM tarifo spaudai. Šis klausimas buvo nukeltas iki šių metų pavasario.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder