Seimas nutarė pradėti teismų reorganizaciją

Seimas nutarė pradėti teismų reorganizaciją

Seimas antradienį nutarė pradėti teismų reorganizavimo procedūrą juos prijungiant. Už tokį Seimo nutarimą balsavo 96 Seimo nariai, prieš balsavusių nebuvo, susilaikė 9 parlamentarai.

Priimtu nutarimu dabar esančius 49 apylinkių teismus numatoma sujungti į 12 apylinkių teismų, o Klaipėdos, Šiaulių ir Panevėžio apygardų administracinius teismus prijungti prie Kauno apygardos administracinio teismo. Vilniaus apygardos administracinio teismo neplanuojama įtraukti į reorganizavimo procesą atsižvelgiant į jo specifinę kompetenciją, nustatytą įstatymuose.

Po įvykdytos reformos liktų Vilniaus miesto, Vilniaus rajono, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių, Panevėžio, Alytaus, Marijampolės, Plungės, Tauragės, Telšių ir Utenos apylinkių teismai. Numatoma, kad kai kurie šiuo metu veikiantys teismai būtų prijungiami prie kitų teismų, vietoj veikusių atskirų teismų įsteigiant teismų padalinius - teismų rūmus.

Kaip pažymima aiškinamajame rašte, reforma siekiama didinti bylų nagrinėjimo operatyvumą, suvienodinant teisėjų ir teismų darbuotojų darbo krūvį, palengvinti asmenų teisės kreiptis į teismą įgyvendinimą ir galimybes atlikti procesinius veiksmus kuo arčiau asmens gyvenamosios vietos, sudaryti sąlygas specializuotis teisėjams, suvienodinti teisėjų darbo krūvį bei efektyviau panaudoti teismų žmogiškuosius ir materialinius išteklius.

Nustatyta, kad reorganizuoti teismai darbą pradės nuo 2018 m. sausio 1 d.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder