Seimo pirmininkė teigia priekaištų dėl darbo Kęstui Komskiui neturinti

Seimo pirmininkė teigia priekaištų dėl darbo Kęstui Komskiui neturinti

Seimo Pirmininkė "darbietė" Loreta Graužinienė teigia neturinti priekaištų dėl darbo savo vicepirmininkui "tvarkiečiui" Kęstui Komskiui ir siūlo palaukti Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) atsakymo, kad galėtų priimti sprendimus dėl tolesnių veiksmų politiko atžvilgiu.

"Man iš tiesų iš viešos erdvės yra aišku ir yra STT viešai pasakiusi, kad buvo liudininko statusas, bet tam, kad nekiltų interpretacijų, aš noriu gauti raštu atsakymą ir tikiuosi per įstatymo numatytą laiką jo sulaukti" - interviu "Žinių radijui" trečiadienio rytą sakė parlamento vadovė.

L. Graužinienė priminė, kad asmenis į jos pavaduotojus deleguoja frakcijos, o patvirtina Seimas.

"Taigi gerbiamas K. Komskis yra deleguotas "Tvarkos ir teisingumo" partijos, jis yra paskirtas Seimo, ir darbinių priekaištų aš jam neturiu. Jis tikrai gerai dirba tose srityse, kur jam yra pavesta pagal mūsų darbų pasiskirstymą, todėl neturiu jokių priekaištų darbo atžvilgiu. O kada gausiu atsakymus, tada matysis, kas ten bus parašyta, ir jeigu bus kokių nors nuogąstavimų, tai atitinkamai tarsimės, ką toliau daryti. Jeigu nebus, tai esu įsitikinusi, kad žmogus už kažkada dirbusio žmogaus patarėjo ar padėjėjo poelgius po to, kai nedirba pas jį, nėra atsakingas. (...) Bet aš palauksiu atsakymo tam, kad įsitikinčiau, kokios yra žinios viešojoje erdvėje", - teigė L. Graužinienė.

Politikė nesiėmė prognozuoti, kada galima sulaukti atsakymo iš STT, tačiau įstatymas numato 10 dienų terminą.

Kaip ELTA jau skelbė, gavusi Seimo Liberalų sąjūdžio frakcijos nario Andriaus Mazuronio kreipimąsi su prašymu įvertinti, ar Seimo Pirmininko pavaduotojas, partijos "Tvarka ir teisingumas" deleguotas Kęstas Komskis yra tinkamas eiti šias pareigas, Seimo Pirmininkė Loreta Graužinienė kreipėsi į tyrimą atlikusią Specialiųjų tyrimų tarnybą (STT).

STT prašoma informuoti, koks yra Seimo Pirmininko pavaduotojo K. Komskio procesinis statusas Specialiųjų tyrimų tarnybos Klaipėdos valdyboje atliktame ikiteisminiame tyrime dėl Seimo Pirmininko pavaduotojo K. Komskio visuomeninio padėjėjo Gedimino Miliausko nusikalstamos veikos. Taip pat prašoma pateikti informaciją, ar minėtame ikiteisminiame tyrime nėra nustatyta Seimo Pirmininko pavaduotojo K. Komskio veiksmų, turinčių nusikalstamos veikos požymių.

Gavusi atsakymą iš STT, Seimo Pirmininkė žada priimti sprendimus dėl tolesnių veiksmų K. Komskio atžvilgiu.

Savo ruožtu K. Komskis nesureikšmina Seimo nario buvusio "tvarkiečio" A. Mazuronio pareiškimo, laikydamas jį jaunojo politiko "nevykusia saviraiška artėjančių Seimo rinkimų kampanijos fone".

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder