Siūloma padidinti minimalią mėnesinę algą

Siūloma padidinti minimalią mėnesinę algą

Siūloma užtikrinti, kad minimali mėnesinė alga (MMA) nebūtų mažesnė kaip 60 procentų vidutinio mėnesinio darbo užmokesčio.

Tokią Darbo kodekso pataisą Seimo posėdžių sekretoriate įregistravo Seimo frakcijos "Tvarka ir teisingumas" seniūno pavaduotojas Almantas Petkus.

Pasak jo, įstatymo projekto rengimą paskatino susidariusi situacija, kai Vyriausybės nustatyta minimali mėnesinė alga nebeatitinka gyvenimo realijų.

"2008 metais nustatyta 800 litų minimali mėnesinė alga per pastaruosius metus dėl infliacijos nuvertėjo beveik penktadaliu ir panaikinus indeksavimo tvarką, nėra peržiūrima. Dėl šios priežasties labai sumažėjo šalies gyventojų atlyginimai, smuko vidaus vartojimas. Įstatymu įtvirtinus žemiausią minimalios mėnesinės algos ribą - 60 procentų vidutinio darbo užmokesčio, Vyriausybė turėtų ją nuolatos peržiūrėti atsižvelgdama į vidutinį mėnesinį darbo užmokestį", - sako A. Petkus.

Jo nuomone, siūloma tvarka ne tik palengvintų dirbančiųjų gyvenimą, paskatintų šalies ekonomikos augimą, bet ir papildytų valstybės biudžetą.

Šiuo metu Darbo kodekse numatyta, kad minimaliąją mėnesinę algą nustato Vyriausybė Trišalės tarybos teikimu.

Šiuo metu MMA Lietuvoje siekia 800 litų.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder