Siūloma panaikinti premjero galimybę turėti asmeninę rezidenciją

Siūloma panaikinti premjero galimybę turėti asmeninę rezidenciją

Siūloma panaikinti Ministro Pirmininko galimybę turėti asmeninę rezidenciją.

Tokį Vyriausybės įstatymo pakeitimo projektą Seimo posėdžių sekretoriate įregistravo Seimo nariai Evaldas Lementauskas, Valerijus Simulikas ir Edvardas Žakaris.

Šiuo metu Vyriausybės įstatyme nustatyta, kad Ministras Pirmininkas gali turėti rezidenciją, išlaikomą iš Ministro Pirmininko tarnybai valstybės biudžete numatytų lėšų.

Projekto autorių teigimu, mokesčių mokėtojams šiandien yra per didelė prabanga išlaikyti Premjero rezidenciją, todėl siūloma pasinaudoti tokių ES valstybių kaip Latvija, Estija, Lenkija, Austrija, Graikija, Ispanija ir Slovakija pavyzdžiu bei panaikinti galimybę Lietuvos Ministrui Pirmininkui ją turėti.

"Premjeras vis ragina tautą atsižvelgti į dabartinę ekonominę situaciją ir taupyti, tačiau pats nerodo iniciatyvos atsisakyti šiuo metu jam priskirtos brangiai atsieinančios privilegijos. Teikdami šį projektą raginame Premjerą solidarizuotis su visais Lietuvos žmonėmis ir taip asmeniškai prisidėti prie taupymo programos. Atsisakant Ministro Pirmininko rezidencijos jau nuo 2012 metų, galima sutaupyti ženklią sumą kitų metų biudžete", - sako įstatymo projekto idėjos autorius, parlamentaras E. Lementauskas.

Remdamasis Ministro Pirmininko tarnybos duomenimis, E. Lementauskas sako, kad prestižiniame sostinės rajone įsikūrusios Ministro Pirmininko rezidencijos rekonstrukcijai vien šiemet buvo skirta apie 600 tūkst. litų, o šiuo metu nenaudojamoms patalpoms išlaikyti 2010 m. buvo skirta beveik 118 tūkst. litų. Daugiau nei penkerius metus besitęsiančios rezidencijos statybos valstybės biudžetui jau kainavo 4 mln. litų.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder