Socialdemokratai: "Algirdo Butkevičiaus fondas yra sustabdęs veiklą"

Socialdemokratai: "Algirdo Butkevičiaus fondas yra sustabdęs veiklą"

Socialdemokratai atmeta konservatorių kaltinimus Socialdemokratų partijos pirmininkui Algirdui Butkevičiui, kad jis būdamas Lietuvos Respublikos Premjeru tebėra jo paties vardo fondo valdybos narys.

"Skubėdami išleisti musę iš stiklainio konservatoriai nepastebėjo dramblio kambaryje. Tiesa ta, kad A. Butkevičius niekada nebuvo šio fondo valdybos narys, o 2012 m. rugsėjo 1 d. A. Butkevičiaus vardo fondas iš viso sustabdė veiklą", - pareiškė LSDP informacinis centras.

Jeigu konservatoriai nebūtų tokie smulkmeniški ir desperatiški savo kasdieniniuose bandymuose apjuodinti socialdemokratus, anot socialdemokratų, jie būtų taip pat pastebėję, kad A. Butkevičiaus fondas praeityje yra padaręs daug naudingų darbų remiant švietimą, kultūrą ir sportą.

Kaip ELTA jau skelbė, Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos narys Liutauras Kazlavickas kreipėsi į Vyriausiąją tarnybinės etikos komisiją dėl Ministro Pirmininko A. Butkevičiaus pareigų suderinimo su pareigomis A. Butkevičiaus labdaros ir paramos fonde.

Seimo narys prašo išsiaiškinti, ar Premjeras A. Butkevičius gali būti savo vardo labdaros ir paramos fondo valdymo organo narys; ar A. Butkevičiaus pareigos fonde suderinamos su Konstitucijos 60 str. ir Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo 3 str. nuostatomis.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder