Socialdemokratai: šalies vadovė ėmėsi teisėjo vaidmens

Socialdemokratai: šalies vadovė ėmėsi teisėjo vaidmens

Reaguodami į Prezidentės Dalios Grybauskaitės išsakytą kritiką valdančiajai koalicijai, Lietuvos socialdemokratai pareiškė, kad jiems nesuprantama, kodėl šiomis dienomis, kai Lietuva jau pirmininkauja ES Tarybai, o politinė situacija mūsų šalyje vertinama per padidinamąjį stiklą, šalies vadovė ėmėsi teisėjo vaidmens ir pažėrė kaltinimų valdančiajai daugumai.

"Nuo pat pirmųjų dienų buvo jaučiamas politinis spaudimas ir abejonės, jog valdančioji koalicija sudaroma ne iš "tinkamų" koalicijos partnerių. Tačiau Lietuvos žmonės per rinkimus į Seimą pasitikėjo kairiosiomis jėgomis, daugumą savo balsų atidavė būtent už tas politines jėgas, kurios ir sudaro valdančiąją daugumą. Niekam nereikėtų pamiršti, kad rinkėjai balsavo prieš konservatorių ketverius metus vykdytą diržų veržimosi politiką", - pareiškė socialdemokratai.

Jų nuomone, šalies vadovės aštrius pasisakymus būtų galima pateisinti prasidėjusia Prezidento rinkimų kampanija, tačiau jausdami atsakomybę už šalies politinį stabilumą socialdemokratai norėtų tokio pobūdžio politinius debatus atidėti bent jau pusmečiui.

Socialdemokratai neabejoja, kad mūsų šalies piliečiams užteks ir kelių mėnesių apsispręsti, kam patikėti Prezidento postą būsimajai kadencijai, tad kaupti politinius dividendus anksčiau laiko nėra jokios būtinybės. Todėl socialdemokratai mano, jog negali būti išimčių, kai tenka dalintis atsakomybe už šalies politinį veidą.

Kaip akcentuojama Lietuvos socialdemokratų partijos informacijos centro pranešime, rengdamiesi pirmininkavimui Europos Sąjungos Tarybai ir pradėję šį svarbų Lietuvos prestižui darbą socialdemokratai ir Socialdemokratų partijos pirmininko Algirdo Butkevičiaus vadovaujama Vyriausybė nuolat kartojo, kad būtina užtikrinti politinį stabilumą ir jaustis atsakingais už savo šalies vaidmenį tarptautinėje arenoje.

Socialdemokratai yra įsitikinę, kad šia atsakomybe turi dalintis visi Lietuvos piliečiai, pradedant ir nuo pirmojo asmens.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder