STT turės pasidomėti ir Remigijumi Šimašiumi

STT turės pasidomėti ir Remigijumi Šimašiumi

Vakar sostinės savivaldybės Antikorupcijos komisija nusprendė kreiptis į etikos sargus ir STT dėl Vilniaus miesto mero liberalo Remigijaus Šimašiaus veiksmų.

Vilniaus miesto savivaldybės Antikorupcijos komisijos pirmininkas Kęstutis Nėnius „Vakaro žinioms“ sakė, kad komisijos posėdis vakar surengtas dėl R.Šimašiaus galimo spaudimo Energetikos ir technikos muziejaus direktorei Rasai Augutytei. Reikėjo patikrinti pasirodžiusią informaciją, jog R.Šimašius ir jo aplinka siekė, kad R.Augutytė perleistų dalį vertingos žemės prabangaus viešbučio statyboms.

„Vakar per posėdį muziejaus direktorė patvirtino, kad iš mero sulaukė atitinkamo skambučio. Komisija mane įpareigojo dėl šių faktų kreiptis į STT ir į savivaldybės etikos komisiją. Taip pat raštu kreipsiuosi paaiškinimo iš paties R.Šimašiaus“, - sakė K. Nėnius.

Tai, kad jautė spaudimą elgtis pažeidžiant įstatymus, pranešė pati Energetikos ir technikos muziejaus direktorė. R.Augutytė kreipėsi į muziejaus dalininkus pranešdama, kad meras ir jo aplinka darė jai spaudimą pasirašyti sandorį, ir tam sprendimui priimti jai buvo nurodyta net nekviesti muziejaus dalininkų.

„Kodėl meras buvo suinteresuotas taip pasielgti - sunku pasakyti. Komisija apie atsilyginimą jam neturi duomenų. Bet tai turėtų išsiaiškinti STT“, - konstatavo K.Nėnius.

Parengta pagal dienraštį „Vakaro žinios“

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder