Surinkti parašai lengvatinio PVM tarifo spaudai projektą įtraukti į Seimo darbotvarkę

Surinkti parašai lengvatinio PVM tarifo spaudai projektą įtraukti į Seimo darbotvarkę

Seimo opozicijos lyderis Algirdas Butkevičius surinko reikiamus 47 parlamentarų parašus, kad į Seimo darbotvarkę artimiausiu metu būtų įtrauktas pusmetį vilkintas Prezidentės Dalios Grybauskaitės pateiktas įstatymo projektas dėl pridėtinės vertės mokesčio (PVM) lengvatinio tarifo taikymo periodinei spaudai.

"Žiniasklaidai ir visuomenei padaryta žala. Mes jau ir taip labai vėluojame klaidą ištaisyti. Juk regionuose leidžiami laikraščiai yra vienas pagrindinių informacijos šaltinių miestelių ir kaimų žmonėms. Tuo tarpu valdantieji visais būdais siekia, kad projektas Seime nebūtų svarstomas. Sesija baigiasi, todėl teko suskubti surinkti reikiamą skaičių kolegų parlamentarų parašų, kad galimybė taikyti lengvatinį 9 proc. PVM tarifą periodiniams leidiniams apskritai būtų svarstoma", - sako A. Butkevičius.

PVM lengvata periodinei spaudai iš visų 27 ES valstybių netaikoma tik Slovakijoje, Bulgarijoje ir Lietuvoje.

Padidinus PVM tarifą spaudos pardavimas sumažėjo apie 40 proc.

Jeigu Seimas priims patobulintas Pridėtinės vertės mokesčio įstatymo pataisas, lengvatinis 9 procentų PVM tarifas būtų taikomas laikraščiams, žurnalams ir kitiems periodiniams leidiniams, išskyrus erotinio ir (ar) smurtinio pobūdžio leidinius, kuriuos tokiais pripažino teisės aktų įgaliota institucija, bei spausdintą produkciją, kurioje mokama reklama sudaro daugiau kaip 4/5 viso leidinio ploto.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder