Susisiekimo ministras: "Lietuva sieks susitarimo dėl alternatyvių degalų infrastruktūros diegimo direktyvos"

Susisiekimo ministras: "Lietuva sieks susitarimo dėl alternatyvių degalų infrastruktūros diegimo direktyvos"

Lietuva prioritetą teiks infrastruktūros tinklų plėtros, transporto priemonių saugumo ir saugos, sąžiningos konkurencijos, naujų technologijų plėtros klausimams, Liuksemburge vykusios Europos Sąjungos (ES) Transporto, Telekomunikacijų ir Energetikos tarybos transporto klausimams skirtame posėdyje sakė Lietuvos susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius. Čia jis pristatė Lietuvos pirmininkavimo ES Tarybai prioritetus transporto srityje.

"Vienas svarbesnių uždavinių - pasiekti ES šalių narių susitarimą dėl alternatyvių degalų infrastruktūros diegimo direktyvos, kuri leistų sumažinti priklausomybę nuo naftos ir didinti Europos ekonomikos konkurencingumą", - sakė R. Sinkevičius.

Liuksemburge ES valstybės narės ir Izraelis, atstovaujami transporto ministrų, pasirašė susitarimą aviacijos srityje, kuris suteiks galimybę ES vežėjams nevaržomai (be atskirų leidimų) skristi į Izraelį ir Izraelio vežėjams - į bet kurią ES valstybę narę. Pasak iš Lietuvos pusės susitarimą pasirašiusio susisiekimo ministro R. Stankevičiaus, tikimasi, kad šis susitarimas paskatins konkurenciją, iš to laimės keleiviai, nes turės didesnį pasirinkimą rinkdamiesi oro vežėją skrydžiams tarp ES valstybių narių ir Izraelio. Šį susitarimą dar turi ratifikuoti visų 27 ES valstybių narių ir Izraelio parlamentai.

Aviacijos srityje, ministrai sutarė dėl Tarybos bendrojo požiūrio dėl pranešimo apie civilinės aviacijos įvykius Reglamento projekto, laivybos klausimais pasiekė Tarybos bendrąjį požiūrį dėl jūrinės įrangos direktyvos projekto.

Sausumos klausimų srityje Taryba susitarė dėl Geležinkelių techninės sąveikos direktyvos projekto, kuris yra 4-ojo Geležinkelių paketo dalis. Taip pat sutarta dėl dviejų tinkamumo važinėti keliais paketo teisės aktų - bendrijoje važinėjančių komercinių transporto priemonių techninio patikrinimo keliuose direktyvos projekto ir transporto priemonių registracijos dokumentų direktyvos projekto.

"Labai svarbu, kad Taryboje pasiektas sutarimas dėl dviejų tinkamumo važinėti keliais ES teisės aktų, tai sudaro gerą pagrindą Lietuvai toliau tęsti darbą šioje srityje ir derėtis su Europos Parlamentu, siekiant galutinio sutarimo dėl šių teisės aktų", - teigė ministras R. Sinkevičius.

Tarybos metu, pasak Pirmininkavimo ES Tarybai atstovės spaudai pranešimo, buvo pateikta informacija apie prekybą emisijomis aviacijoje, Europos Komisija pristatė oro keleivių teisių pasiūlymą, informavo apie uostų politikos peržiūros, keleivinių laivų saugumo ir kainų skaidrumo aviacijoje klausimus.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder