Susitikime su Airijos ambasadore – Lietuvos pirmininkavimo ES Tarybai ir trejeto deklaracijos dėl moterų ir vyrų lygybės klausimai

Susitikime su Airijos ambasadore – Lietuvos pirmininkavimo ES Tarybai ir trejeto deklaracijos dėl moterų ir vyrų lygybės klausimai

Socialinės apsaugos ir darbo ministrės Algimantos Pabedinskienės šiandienos susitikimo su Airijos ambasadore Philomena Murnaghan metu aptarti Lietuvos pirmininkavimo Europos Sąjungos (ES) Tarybai prioritetai bei pirmininkaujančių valstybių trejeto deklaracijos dėl moterų ir vyrų lygybės pasirašymo klausimai.

„Šiuo metu aktyviai rengiamės pirmininkavimui Europos Sąjungos Tarybai. Mes atidžiai sekame trejeto partnerės Airijos progresą ir planuojame tęsti jos pradėtus darbus. Būtina daugiau dėmesio skirti žmogui augančioje Europoje – tai ir bus pagrindinis Lietuvos pirmininkavimo prioritetas, apimantis jaunimo užimtumo skatinimą, geresnę darbuotojų socialinę apsaugą, geresnę migruojančių darbuotojų apsaugą ir kitas sritis“, - sakė ministrė A. Pabedinskienė.

Susitikimo metu taip pat nemažas dėmesys skirtas Tarybai pirmininkaujančių valstybių trejeto (Lietuvos, Airijos, Graikijos) deklaracijai dėl moterų ir vyrų lygybės, kurią trejeto šalių atsakingi ministrai pasirašys balandžio 30 d. Dubline.

Trejeto deklaracijos bendras prioritetas – moterų ir vyrų lygybė ekonominiame gyvenime. Lietuva daugiausia dėmesio skirs efektyviam praktiniam moterų ir vyrų lygybės įgyvendinimui skatinant institucinių mechanizmų efektyvumą – kitaip tariant, gerinant institucijų gebėjimus įgyvendinti lyčių lygybės principus.

Lietuva tai pat planuoja parengti Tarybos išvadas, kuriose bus apžvelgti ES valstybių narių moterų ir vyrų lygybės institucinių mechanizmų pokyčiai nuo 2006 metų, įskaitant ekonominės krizės sąlygotus pokyčius ir jų sąlygotų reformų įtaką instituciniams mechanizmams. Išvados bus pristatytos Užimtumo, socialinės politikos, sveikatos ir vartotojų apsaugos ministrų taryboje (EPSCO) šių metų gruodį.

Valstybėms narėms bus pasiūlyti veiksmai institucinių mechanizmų efektyvumui didinti. Tai neabejotinai prisidės prie spartesnės pažangos moterų ir vyrų lygybės srityje, taip pat prie strategijos „Europa 2020“ tikslų įgyvendinimo.

Susitikimo metu, ambasadorei domintis, taip pat diskutuota Lietuvos ir Airijos pensijų sistemų klausimais bei pristatyta šiuo metu Lietuvoje vykdoma pensijų sistemos pertvarka.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder