Sustabdyta Sauliaus Stomos narystė TS-LKD gretose

Sustabdyta Sauliaus Stomos narystė TS-LKD gretose

Reaguodamas į žiniasklaidos paviešintą skandalingą istoriją, į kurią įsivėlė parlamentaras Saulius Stoma, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos Priežiūros komitetas suspendavo šio parlamentaro narystę partijoje.

"Toks sprendimas galios, kol vyks tyrimas. Paaiškėjus jo rezultatams bus galima spręsti, ar sankciją panaikinti, ar sugriežtinti", - Priežiūros komiteto sprendimą komentavo jo vadovas Arvydas Anušauskas.

Priimdamas sprendimą komitetas vadovavosi žiniasklaidoje paviešinta informacija apie S. Stomos veiksmus, galimai prasilenkiančius su teisės ir dorovės normomis.

S. Stoma į partiją priimtas šių metų rugsėjo 19 d. TS-LKD Kauno Dainavos skyriaus tarybos sprendimu.

Kaip ELTA jau skelbė, Seimo narys S. Stoma kreipėsi į generalinį prokurorą, prašydamas atlikti tyrimą, ar nebuvo pažeistos jo, kaip tautos atstovo, teisės į privatų gyvenimą, kuris pagal Lietuvos įstatymus yra saugomas net ir esant viešu asmeniu. Parlamentaras taip pat ruošiasi kreiptis į teismą.

Seimo Etikos ir procedūrų komisijos pirmininkas Algimantas Salamakinas ketina siūlyti etikos sargams tirti skandalingai pagarsėjusią istoriją dėl Seimo nario S. Stomos kandidačių į padėjėjos-sekretorės pareigas "atrankos" mechanizmo, primena ELTA.

Prie jaunos merginos neva priekabiavęs Seimo narys S. Stoma turėtų pats įvertinti savo veiksmus bei svarstyti net ir Seimo nario mandato atsisakymo galimybę, mano Premjeras Andrius Kubilius.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder