Tarpušvenčio darbas virto atostogomis

Tarpušvenčio darbas virto atostogomis

Valstybės tarnautojai tarpušvenčiu - gruodžio 27, 28 ir 31 dienomis - renkasi poilsį. Kai kuriose ministerijose kelių dienų atostogų išėjo daugiau nei pusė darbuotojų. Vyriausybės kancleris Alminas Mačiulis sako, kad nelankstus požiūris į savaitės viduryje įsiterpiančias šventes kelia daug nepatogumų, todėl derėtų grįžti prie ankstesnės praktikos kilnoti darbo dienas.

Ir atostogos, ir mamadieniai

Šiemet dvi kalėdinės savaitės dienos - ketvirtadienis ir penktadienis - buvo darbo dienos. Paskutinė šių metų diena taip pat oficialiai darbo diena.

Savaitgalį pasiilsėję valstybės tarnautojai gruodžio 31-ąją (pirmadienį) vėl bus priversti eiti į darbą. Tačiau panašu, kad rimto darbo ministerijose nebus. Nemaža dalis tarnautojų, norėdami pasiruošti šventiniam Naujųjų vakarui, masiškai eina atostogų.

Ministerijų duomenimis, tarpušvenčiu atostogaus mažiausiai 800 jų tarnautojų.

Štai Teisingumo ministerijos Informacijos valdymo ir visuomenės informavimo skyriaus patarėjas Audris Kutrevičius informavo, kad ministerijoje laikotarpiu nuo gruodžio 27 iki gruodžio 31 atostogauja apie 50 darbuotojų iš 150. A.Kutrevičius sako, kad dalis atostogaujančių ilsėtis išėjo kelioms dienoms, kiti tik vienai - gruodžio 31-ąją. Dar dalis tarnautojų pirmadienį pasinaudos galimybe pasiimti laisvadienį (tėvadienį ar mamadienį).

Susisiekimo ministerijoje iš 193 dirbančiųjų gruodžio 27-28 dienomis atostogavo 23 darbuotojai, gruodžio 31-ąją - 12. Sveikatos apsaugos ministerijoje ketvirtadienį ir penktadienį ilsėjosi 58 tarnautojai, pirmadienį nedirbs 49 darbuotojai.

Finansų ministerija nurodė, kad tarpušvenčiu atostogauja 94 darbuotojai iš 418. Energetikos ministerijoje - 21 iš 70, Kultūros ministerijoje - 19 iš 109 darbuotojų.

Krašto apsaugos ministerijoje šiomis dienomis atostogauja 90 iš 300 valstybės tarnautojų ir karių.

Žemės ūkio ministerijoje - 110 iš 350 darbuotojų. Švietimo ir mokslo ministerijoje iš 269 darbuotojų gruodžio 27-28 dienomis atostogavo 50, gruodžio 31 dieną - 28 darbuotojai.

Užsienio reikalų ministerijoje išėjusių atostogų yra 205 darbuotojai (iš 511).

Socialinės apsaugos ir darbo ministerijoje gruodžio 27-28 dienomis ilsėjosi 52 darbuotojai, dar 6 atostogauja tik 27 dieną, o 4 - tik 28 dieną (iš viso ministerijoje dirba 222 darbuotojai).

Vidaus reikalų ministerijoje tarpušvenčiu atostogų pasirašė 44 darbuotojai. Ūkio ministerijoje - 48 iš 207.

Aplinkos ministerijoje kasmetinių atostogų per tarpušvenčių dienas išėjo 48 darbuotojai. Už jas darbuotojams teks atidirbti vėliau: „Man rodos, kad tos dvi dienos tarp švenčių nebūna ypač darbingos. Žmones atostogų išleidome su sąlyga, kad grįžę po jų jie dirbs penkeriopai daugiau“, - sakė aplinkos ministras Valentinas Mazuronis.

Kitąmet - lanksčiau

Ministro pirmininko tarnyboje tarpušvenčiu atostogų išėjo 17 iš 206 darbuotojų.

Vyriausybės kancleris A.Mačiulis sako, kad naujoji Vyriausybė planuoja kitąmet svarstyti, ar grąžinti ankstesnę tvarką, kai dėl švenčių būdavo formuojami ilgieji savaitgaliai.

Dėl darbo dienos perkėlimo iš gruodžio 31-osios į kitą dieną ministrų kabinetas esą jau kėlė klausimą. Vis dėlto apsispręsta šiemet nekelti sumaišties ir dirbti pagal ankstesnės Vyriausybės nustatytą tvarką.

„Buvo mąstyta perkelti darbo dieną į sausio 5 dieną ar gruodžio 29 dieną. Vis dėlto Ministrų kabinetas apsisprendė, kad tą daryti jau vėlu. Buvo daryta mini apklausa ir paaiškėjo, kad nemaža dalis žmonių yra pasiėmę atostogų gruodžio 31-ąją. O kitąmet, manau, būtinai reikia tą klausimą kelti. Grįžti prie perkėlinėjimų. Nors aišku, tam yra šiokių tokių apribojimų. Pagal Darbo kodeksą darbo savaitė neturi viršyti 5 dienų ir 40 valandų. Tai nelabai logiška“, - ne tik įstatymus, bet ir protingumo kriterijus priminė kancleris.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder