TS-LKD frakcijos vadovybė neišleido Egidijaus Vareikio į Rusiją

TS-LKD frakcijos vadovybė neišleido Egidijaus Vareikio į Rusiją

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos vadovybė pareiškė nepritarianti Egidijaus Vareikio kelionei į Rusiją (Maskvą ir Voronežą) dalyvauti organizacijos "Atviro dialogo fondas" inicijuotoje žmogaus teisių stebėjimo misijoje ir siūlo jam dar apsigalvoti bei atšaukti kelionę.

Informacija apie minėtą kelionę jau pasinaudojo Rusijos propagandiniai informacijos šaltiniai, bandydami diskredituoti tokio pobūdžio misijas iš Vakarų. Pasak konservatorių, Kremliaus valdomas interneto tinklalapis atvirai tyčiojasi iš Lietuvos deleguoto Seimo nario dėl jo asmeninių problemų. Seimo TS-LKD frakcijos seniūno pirmojo pavaduotojo Jurgio Razmos teigimu, nė pats to nejausdamas Seimo narys E. Vareikis tapo informacinio karo subjektu, kenkiančiu ne tik sau pačiam, bet ir Lietuvai.

TS-LKD frakcijos vadovybė yra priėmusi sprendimą neišleisti Seimo nario E. Vareikio į užsienio komandiruotes. Tokio leidimo parlamentaras neturėjo ir šiuo atveju, nors pagal Seimo valdybos nustatytą tvarką kiekvienam komandiruotės prašymui reikia atitinkamos frakcijos vadovų vizos.

"Paradoksalu, kad leidimą E. Vareikiui vykti į komandiruotę vizavo Seimo Pirmininkės pavaduotojas Gediminas Kirkilas, o už minėtos komandiruotės pasekmes atsakomybę turėtų prisiimti Seimo valdybos nariai, balsavę "už": L. Graužinienė, V. Gedvilas, G. Kirkilas, K. Komskis. Norėdami kažkaip pakenkti TS-LKD frakcijai, valdantieji be skrupulų diskredituoja Lietuvos užsienio politiką", - pažymi TS-LKD frakcijos seniūno pirmasis pavaduotojas J. Razma.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder