Tvarka ir teisingumas atsiriboja nuo balsų pirkimo skandalo Šilutėje

Tvarka ir teisingumas atsiriboja nuo balsų pirkimo skandalo Šilutėje

Partija Tvarka ir teisingumas praneša atsiribojanti nuo balsų pirkimo skandalo Šilutėje ir bet kokių sąsajų su asmenimis, kurie galimai neteisėtai elgėsi per rinkimus į Seimą.

Partijos pirmasis vicepirmininkas Kęstas Komskis, kurio pavardė minima šioje istorijoje, sustabdė savo narystę partijoje, kol bus atliktas ikiteisminis tyrimas ir nustatyta tiesa, informuojama pranešime.

"Tvarkiečiai" teigia, kad partijos Tvarka ir teisingumas rinkimų štabas negalėjo disponuoti ir nedisponavo jokiomis grynųjų pinigų sumomis ar kitais resursais, kurie yra nurodyti Policijos departamento pateiktoje informacijoje apie pradėtą ikiteisminį tyrimą dėl balsų pirkimo.

"Melagingų žinių paskleidimas prieš Seimo rinkimų antrąjį rinkimų turą apie įvykius Šilutėje partijos kandidatams daro didžiulę žalą. Teisėsaugos struktūrų veiksmai artimiausiu metu turės būti kruopščiai ištirti ir teisiškai įvertinti", - įsitikinę "tvarkiečiai".

"Informacija apie policijos neva "demaskuotą gaują, kuri įtariama pirkusi balsus partijos Tvarka ir teisingumo" kandidatų naudai", yra tendencinga ir visiškai neatitinka tikrovės. Tai - provokacija, kuria siekiama kvestionuoti rinkėjų valią ir mesti šešėlį mūsų kandidatams, kurie teisėtai ir skaidriai vykdė savo rinkimų kampaniją", - pareiškė laikinasis partijos pirmininkas Remigijus Žemaitaitis.

Pasak R. Žemaitaičio, pats ikiteisminio tyrimo pobūdis kelia rimtų abejonių, nes policijos ir kai kurių žiniasklaidos priemonių veiksmai gali būti "režisuojami", siekiant padaryti spaudimą Vyriausiajai rinkimų komisijai ir įtaką rinkimų rezultatams.

ELTA primena, kad Tauragės apskrities vyriausiajame policijos komisariate pradėti du ikiteisminiai tyrimai dėl galimų partijos Tvarka ir teisingumas bandymų papirkti rinkėjus.

Ikiteisminiai tyrimai pradėti per išankstinį Seimo rinkimų balsavimą, spalio 6 dieną, gavus anoniminę informaciją apie galimą rinkėjų papirkinėjimą.

Atlikus pirminius veiksmus, nustatyta, kad Šilutės gyventojai už alkoholį, cigaretes ir grynuosius pinigus rinkėjams siūlė balsuoti už kandidatus, priklausančius vienai iš partijų.

Anot Policijos departamento pranešimo, atliktos kratos įtariamųjų gyvenamosiose ir negyvenamosiose patalpose, jų metu rasta bylai reikšmingų daiktų. Buvo sulaikyti 7 įtariamieji, tarp kurių galimi organizatoriai ir vykdytojai, jie apklausti. Taip pat nustatyti ir apklausti papirktieji asmenys.

Ikiteisminis tyrimas tęsiamas. Informacija bus perduota Vyriausiajai rinkimų komisijai.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder