"Tvarkiečiai" kviečia ministrę Algimantą Pabedinskienę

"Tvarkiečiai" kviečia ministrę Algimantą Pabedinskienę

Dėl valstybės remiamų pajamų didinimo trečiadienį Seimo frakcija "Tvarka ir teisingumas" į savo posėdį kviečia socialinės apsaugos ir darbo ministrę Algimantą Pabedinskienę.

"Tvarkiečių" teigimu, jos vadovaujama ministerija nesprendžia itin opios problemos, kai, padidinus minimalųjį mėnesinį atlyginimą, o valstybės remiamų pajamų (VRP) dydžiui likus to paties lygio, didelė dalis sunkiau besiverčiančių žmonių nebegauna socialinių išmokų.

"VRP didinimas yra viena iš pagrindinių priemonių, tiesiogiai nukreiptų piniginę socialinę paramą gaunantiems nepasiturintiems asmenims, tiek mokiniams iš nepasiturinčių šeimų, turinčių teisę gauti nemokamą maitinimą mokyklose ir aprūpinimą mokinio reikmenimis, tiek nedarbo draudimo išmokas gaunantiems darbo biržose įsiregistravusiems bedarbiams ir kitoms sunkiausiai gyvenančioms žmonių grupėms", - sako frakcijos "Tvarka ir teisingumas" nariai.

Jie nori sužinoti, kokius veiksmus yra atlikusi socialinės apsaugos ir darbo ministrė A. Pabedinskienė, siekdama sudaryti sąlygas, kad tikrai sunkiai besiverčiančios šeimos ar vieni gyvenantys asmenys gautų jiems skirtą socialinę pašalpą.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder