Tyrimas: beveik pusė valstybinių ir savivaldybių įmonių vadovų susiję su politinėmis partijomis

Tyrimas: beveik pusė valstybinių ir savivaldybių įmonių vadovų susiję su politinėmis partijomis

Beveik pusė valstybinių ir savivaldybių įmonių vadovų yra susiję su politinėmis partijomis. Tokius duomenis atskleidė „Transparency International“ tyrimas. Pasak nevyriausybinės organizacijos, didelis įmonių vadovų politinis aktyvumas gali kelti grėsmę skaidriam valdymui.

„Transparency International“ analizavo, kiek valstybinių ir savivaldybių įmonių vadovų priklauso partijoms ir kandidatavo į parlamentą ar savivaldą.

Rezultatas parodė, kad tokių vadovų – 4 iš 10, tačiau su politinėmis partijomis susijusių vadovų gali būti dar daugiau, nes nevyriausybinė organizacija netikrino tų, kurie niekur nekandidatavo.

Tyrimas taip pat atskleidė, kad trečdalis visų įmonių vadovų po parlamento ar savivaldybių tarybos rinkimų pasikeičia. Pavyzdžiui, tiek „Vilniaus vandenų“, tiek Kauno gatvių apšvietimo įmonių vadovaujantys asmenys visą praėjusį dešimtmetį pasikeisdavo kartu su savivaldybių valdžia.

Ekspertai sako, kad negalima daryti skubotų išvadų, tačiau kyla rizika skaidriam valdymui.

Nuo trečiadienio pradeda veikti portalas manovalstybe.info, kuriame gyventojai galės įvairiais pjūviais pažvelgti į įmonių ir politinių partijų santykius.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder