Tytuvėnų vienuolyno stogas čerpėmis bus apdengtas tik pavasariop

Tytuvėnų vienuolyno stogas čerpėmis bus apdengtas tik pavasariop

Jau mėnesį ant Tytuvėnų vienuolyno stogo pluša darbininkai. Pirmiausiai statybininkai stogą apkala lentelėmis – jos apsaugos vienuolyną nuo lietaus ir sniego.

„Yra padaryta beveik 80 proc. stogo konstrukcijų, yra montuojamos gegnės, dedamas lentelių paklotas ir po to seks kiti darbai – bus dedama plėvelė, grebėstai ir tada čerpės“, – pasakoja laikinoji Tytuvėnų piligrimų centro direktorė Sandra Sabaliauskienė.

Statybininkai planuoja iki Kalėdų baigti tik dalį darbų, o čerpėmis stogas bus apdengtas tik pavasariop. Naujajam vienuolyno stogui pakaks draudikų skirto daugiau nei milijono litų. Kartu tvarkomi kaminai, vidaus apdaila, inžineriniai tinklai – viskam sutvarkyti reikės dar apie 3 milijonų.

„Manom, kad tikrai pinigų gali pritrūkti, bet darbo grupėje Ūkio ministerijoje kalbėjome, kad kreipsimės į Vyriausybę, be to, dar turime rezervą – stačio miško, nupirkto su 50 proc. nuolaida. Tai bandysim iš visų pusių [gauti pinigų]“, – sako Kelmės rajono savivaldybės administracijos direktorė Irena Sirusienė.

Atlikus tyrimus nustatyta, kad Tytuvėnų Švenčiausiosios Mergelės Marijos bažnyčia gali peržiemoti su senuoju stogu. Jau pasirašyta bažnyčios restauravimo ir pritaikymo viešojo kultūrinio turizmo reikmėms sutartis. Pirmuoju jos įgyvendinimo etapu bus skirta apie 2 mln. litų. Darbai prasidės kitų metų pavasarį.

Per gaisrą sausio pabaigoje išdegė apie tūkstantis kvadratinių metrų vienuolyno stogo, apdegė ir apanglėjo medinės konstrukcijos, sudegė bažnytinio meno muziejuje saugotos vertybės.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder