V. Tomaševskis: jeigu augs BVP, jau kitais metais galima didinti MMA

V. Tomaševskis: jeigu augs BVP, jau kitais metais galima didinti MMA

Lietuvos lenkų rinkimų akcijos (LLRA) lyderis, Europos Parlamento narys Valdemaras Tomaševskis mano, kad jeigu Lietuvoje bendrasis vidaus produktas (BVP) augs ne mažiau nei 3-4 proc. per metus, jau kitais metais bus galima didinti minimalų mėnesinį atlyginimą (MMA).

Ketvirtadienį spaudos konferencijoje Seime jis nesiėmė vienareikšmiškai atsakyti į klausimą apie galimą MMA kėlimo terminą, susiedamas tai su BVP augimu.

"Man sunku kalbėti apie terminus, nes mes nežinome, koks bus mūsų BVP augimas, yra tik prognozės vieniems metams, gali būti įvairių pasikeitimų ir ES. Yra problemų tam tikrose ir euro zonos valstybėse, aišku, tai paveiks mūsų šalies ūkį ir BVP augimą. Jeigu BVP augs ne mažiau nei 3- 4 proc. per metus, aš manau, kad jau kitais metais galima didinti MMA", - sakė V. Tomaševskis.

Kaip ELTA jau skelbė, Seimo Pirmininkas Vydas Gedvilas sako, jog, pakilus ekonomikai, atsiras galimybių ir toliau didinti minimalų mėnesinį atlyginimą (MMA), ir žada siekti, kad iki Vyriausybės kadencijos pabaigos MMA padidėtų iki 1500 litų. Darbo partijos rinkimų programoje buvo žadėta MMA didinti iki 1509 litų.

Naujoji Vyriausybė nuo šių metų sausio 1 d. pakėlė MMA iki 1000 litų. Prieš tai MMA buvo 850 litų.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder