Valentinas Mazuronis: "Viktoro Uspaskicho byla dėl nepagarbos teismui siūta baltais siūlais"

Valentinas Mazuronis: "Viktoro Uspaskicho byla dėl nepagarbos teismui siūta baltais siūlais"

Partijos Tvarka ir teisingumas vicepirmininkas, Aplinkos ministras Valentinas Mazuronis abejoja, ar Viktorui Uspaskichui pareikšti kaltinimai dėl nepagarbos teismui yra pagrįsti.

"Mano nuomone, tai bandymas prisikabinti tuščioje vietoje. Manyčiau, kad ta byla dėl tariamo teismo įžeidimo šitoje vietoje yra baltais siūlais siūta ir kelianti labai daug abejonių, o teismai - duok Dieve, kad mes visi galėtume teismais ir jų sprendimais pasitikėti", - trečiadienį interviu "Žinių radijui " sakė V. Mazuronis.

Visgi "tvarkietis" sutiko, kad parlamentarai neturėtų slėptis Seime nuo teisėsaugos.

Primename, kad Seimui jau nuo lapkričio 19 d. nepavyksta sudaryti tyrimo komisijos dėl V. Uspaskicho teisinės neliečiamybės. Tokiam nutarimo projektui po svarstymo nepritarta, nes konservatoriai pasipriešino siūlymui komisijos pirmininku paskirti Seimo narį Petrą Gražulį.

Vėlesni bandymai sudaryti laikinąją tyrimo komisiją, spręsiančią, ar sutikti Seimo narį V. Uspaskichą patraukti baudžiamojon atsakomybėn, suimti ar kitaip suvaržyti jo laisvę, irgi buvo nesėkmingi.

Seimo vicepirmininkas Jaroslavas Narkevičius dėl tolimesnių procedūrų išaiškinimo kreipėsi į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją, antradienį nutarusią, kad Seimas turės sugrįžti prie parlamentaro Viktoro Uspaskicho teisinės neliečiamybės klausimo.

Generalinis prokuroras D. Valys kreipėsi į Seimą, prašydamas leisti patraukti baudžiamojon atsakomybėn Seimo narį V. Uspaskichą, primena ELTA.

Ikiteisminis tyrimas dėl nepagarbos teismui pradėtas, kai šių metų liepos 28 d. šis Seimo narys Vilniaus oro uoste, atsakydamas į žurnalistų klausimus, pasisakė apie Vilniaus apygardos teismo teisėjus, priėmusius apkaltintąjį nuosprendį vadinamojoje Darbo partijos byloje.

Prokurorų vertinimu, ikiteisminio tyrimo medžiagoje yra surinkta pakankamai duomenų, leidžiančių manyti, kad savo veiksmais V. Uspaskichas galimai parodė nepagarbą teismui.

Seimo statutas numato, kad parlamentaras be Seimo sutikimo negali būti traukiamas baudžiamojon atsakomybėn, suimamas bei negali kaip nors kitaip būti suvaržoma jo laisvė.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder