Virginija Baltraitienė siūlo Jonui Miliui trauktis pačiam

Virginija Baltraitienė siūlo Jonui Miliui trauktis pačiam

Žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė teigia neturinti pagrindo nuo pareigų nušalinti prekyba poveikiu įtariamo Veterinarijos tarnybos vadovo Jono Miliaus, tačiau siūlo jam trauktis iš pareigų pačiam.

„Per tuos metus, kai teko dirbti su J.Miliumi, nei Vyriausybė, nei ministerija negavo jokių pretenzijų dėl tarnybos darbo. Esame puikiai vertinami užsienio partnerių, o Lietuvoje nebuvo jokių ligų protrūkių. Nepaisant šių rezultatų, rinkiminiais metais politinės spekuliacijos ir nepamatuoti kaltinimai ima viršų ir pradeda kenkti įstaigos darbui bei žmonių pasitikėjimui maisto saugos ir kokybės užtikrinimo sistema. Todėl nors ir neturėdama jokio teisinio pagrindo teikti premjerui siūlymą atleisti J.Milių iš pareigų, raginu tarnybos vadovą priimti sprendimą pačiam“, – pranešime teigė V.Baltraitienė.

Anot pranešimo, dėl J.Miliaus atstatydinimo sprendimą taip pat gali priimti premjeras Algirdas Butkevičius. Jam ministrė informaciją apie Veterinarijos tarnybos veiklą pateikti žada artimiausiu metu.

Ministrė teigė, jog šiuo klausimu konsultavosi ir su Žemės ūkio ministerijos, ir su Vyriausybės teisininkais, taip pat pabrėžė, jog pagal Darbo kodeksą bei kitus teisės aktus nematanti nė vieno pagrindo siūlyti atleisti J.Milių iš pareigų.

„Matau, kas čia vyksta - matyt, kai kas nuomones kaitalioja, kai kas politinius taškus bando sau pelnyti, tai kenkia ir pačiai Maisto ir veterinarijos tarnybai. Esu garantuota, kad pati sistema maisto saugos ir kokybės užtikrinimo veikia gerai, priekaištų tam neturim, nežinau, iš kur čia kilo, bet aišku kažkam norisi atleisti direktorių“, - BNS pirmadienį teigė V.Baltraitienė.

Ji sakė pirmadienį kalbėjusi su šiuo metu atostogaujančiu J.Milium, tačiau kol kas nežinanti, ar pastarasis yra linkęs trauktis iš posto pats.

„Šiandien pati kalbėjau su direktorium ir sakiau, kad nematau tokios galimybės likti jam dirbti. Sakė pagalvos (...) Neturiu dėl ko siūlyti jį atleisti, jei Vyriausybė ir premjeras priims kažkokį kitokį sprendimą - matysime, ar bus tas sprendimas ar nebus“, - sakė V.Baltraitienė.

J.Miliius anksčiau yra sakęs, kad nežada pats trauktis iš pareigų, nes šitaip pripažintų nusikaltęs. Tačiau jei būtų paragintas premjero, J.Milius sakė, jog tokiu atveju nesipriešintų.

Premjeras A.Butkevičius grįžta iš atostogų trečiadienį, o ketvirtadienį rengiamas Vyriausybės posėdis.

Pagal Veterinarijos tarnybos nuostatus, tarnybos direktorius yra atsakingas ir atskaitingas Vyriausybei ir žemės ūkio ministrui. Žemės ūkio ministras taip pat teikia tarnybos vadovo kandidatūrą Vyriausybei ir tvirtina tarnybos strateginį veiklos planą. Nuostatuose numatyta, kad tarnybos direktorius už savo veiklą turi atsiskaityti Vyriausybės arba žemės ūkio ministro reikalavimu.

Tyrimą dėl prekybos poveikiu atliekanti teisėsauga aiškinasi įtarimus, kad J.Miliaus vadovaujama Maisto ir veterinarijos tarnyba galėjo nuslėpti bakterijos užkratą šaldytų maisto produktų gamybos bendrovės „Judex“ produktuose ir nesiėmė reikiamų veiksmų. Šiame tyrime įtarimai be J.Miliaus pareikšti dar penkiais asmenims. Su bendrove „Judex“ siejamas Seimo narys „tvarkietis“ Petras Gražulis apklaustas specialiuoju liudytoju.

Praėjusią savaitė Generalinė prokuratūra ir Specialių tyrimų tarnyba pranešė, jog patikrinus „Judex“ produkciją nepriklausomoje laboratorijoje nustatytas kelių bakterijų užkratas bendrovės šaldytuose gaminiuose. Maisto ir veterinarijos tarnyba sustabdė „Judex“ veiklą ir atlieka savą tyrimą.

Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder