Visagino AE reklamą skundžia teismui

Visagino AE reklamą skundžia teismui

Visuomeninio judėjimo „Žmonės sprendžia“ vadovas Linas Balsys pranešė – Vilniaus 1-asis apylinkės teismas priėmė svarstyti judėjimo ieškinį, kuriame teigiama, kad „Visagino atominė elektrinė“ skleidžia klaidinančią reklamą, skelbia 15min.lt.

L.Balsio vadovaujamam judėjimui užkliuvo televizijos ir radijo stočių eteryje transliuojama reklama su žurnalistu Algimantu Čekuoliu, aiškinančiu, kad Visagino atominė elektrinė (VAE) mokesčių mokėtojams nieko nekainuos ir raginančiu ateiti balsuoti referendume dėl VAE.

„Bendrovė, skelbdama reklamą apie savo įmonės veiklą, pažeidžia Lietuvos Respublikos Reklamos įstatymą, nes reklaminiame vaizdo klipe pateikiami neteisingi teiginiai dėl elektros kainos iš atsinaujinančių energijos šaltinių, visuomenė dezinformuojama, kai teigiama, jog atominės elektrinės statybai nebus naudojami mokesčių mokėtojų pinigai, taip pat – naudojamas neleistinas paslėptos reklamos būdas, kai informacija apie įmonės veiklą yra pateikiama imituojant LRT televizijos laidą „Valanda su Algimantu Čekuoliu“ ir tokiu būdu žiūrovas yra klaidinamas“, – rašoma judėjimo pranešime spaudai.

Vyriausioji rinkimų komisija nusprendė, kad reklama nėra politinė ir todėl jos žymėti nereikia. Tuo metu Lietuvos žurnalistų sąjunga išplatino pranešimą, kad A.Čekuolis, reklamuodamas atominę jėgainę, nusižengia profesinės etikos reikalavimams.

 

 

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder