Vladimiro Romanovo sulaikymo terminas pratęstas, jis saugomas Maskvos ligoninėje

Vladimiro Romanovo sulaikymo terminas pratęstas, jis saugomas Maskvos ligoninėje

Maskvoje pirmadienį sulaikytas buvęs Ūkio banko didžiausias akcininkas Vladimiras Romanovas saugomas pareigūnų vienoje iš Maskvos ligoninių, trečiadienį pranešė Rusijos naujienų agentūra „Interfax“, remdamasi šaltiniais teisėsaugos institucijose.

„Po sulaikymo balandžio 7 dieną V.Romanovui pasidarė bloga ir jis buvo paguldytas į vieną Maskvos gydymo įstaigų. Jo sulaikymo terminas buvo pratęstas iki 72 valandų, todėl ligoninės palatoje jis yra saugomas pareigūnų“,- agentūrai sakė pašnekovas iš Rusijos teisėsaugos.

Jo teigimu, didelės vertės turto iššvaistymu įtariamo 66 metų bankininko likimas bus sprendžiamas artimiausiu metu teisme.

Lietuvos prokurorai trečiadienį patvirtino gavę oficialų pranešimą iš Rusijos, kad Maskvoje sulaikytas buvęs bankrutavusio Ūkio banko didžiausias akcininkas V.Romanovas. Generalinės prokuratūros pareigūnai BNS sakė negavę jokio pranešimo apie V.Romanovo paleidimą, apie kurį antradienį informavo jo advokatas Lietuvoje Adomas Liutvinskas. Anot prokurorų, Lietuva dar kartą patikino Rusijos prokurorus, jog palaikys prašymą dėl V.Romanovo ekstradicijos.

Paprastai sprendimą dėl ekstradicijos priima generalinis prokuroras, jo sprendimas gali būti skundžiamas teismui, šio teismo sprendimas gali būti dar kartą skundžiamas aukštesnei instancijai.

V.Romanovo advokatas Lietuvoje Adomas Liutvinskas BNS sakė, kad Maskvos teismas ketvirtadienį spręs dėl tolesnio V.Romanovo, kuris šiuo metu yra ligoninėje, likimo. Pernai gegužę iš Lietuvos dingusio verslininko Lietuva ieško dėl įtarimų didelės vertės turto pasisavinimu ir iššvaistymu.

V.Romanovo tarptautinę paiešką Lietuvos prokurorai paskelbė 2013 metų rugpjūtį - po to, kai pernai gegužės pradžioje jis dingo iš Lietuvos. Prokurorai nori apklausti bankininką byloje dėl Ūkio banko žlugimo ir dėl galimo 50 mln. litų turto iššvaistymo.

Ūkio banko – tuomet šešto pagal dydį šalyje – veikla buvo sustabdyta 2013 metų vasario 12 dieną, o vasario 18-ą jis buvo pripažintas nemokiu ir jo licencija buvo anuliuota. V.Romanovas valdė 65 proc. Ūkio banko akcijų.

Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder