VTEK nepradės tyrimo dėl A. Audicko

VTEK nepradės tyrimo dėl A. Audicko

Antradienį posėdžiavusi Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) nusprendė nepradėti tyrimo dėl laikinojo Ūkio banko administratoriaus Adomo Audicko elgesio atitikties Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo reikalavimams, Eltai patvirtino komisijos atstovas Tomas Čaplinskas.

Pasak jo, toks sprendimas priimtas vienbalsiai.

"Komisija įvertino ir banko gautus dokumentus, ir tai, kas buvo viešai pateikta, cirkuliavo viešojoje erdvėje, ir A. Audicko kaip administratoriaus veiklą reglamentuojančius teisės aktus. Nuspręsta vienbalsiai, kad jis nėra tas asmuo, kuris gali būti vertinamas pagal viešųjų ir privačių interesų derinimo įstatymą", - sakė T. Čaplinskas.

Laikinasis Ūkio banko administratorius A. Audickas, baigęs darbą Ūkio ministerijoje, dirbo advokatų kontoroje "Raidla, Lejins & Norcous". Tai yra ta pati kontora, kurią dabar jis pasamdė teikti teisines paslaugas Ūkio bankui. Pats A. Audickas interesų konflikto teigia neįžvelgiąs.

Premjeras Algirdas Butkevičius šį atvejį buvo pavedęs išsiaiškinti Vyriausybės teisininkams.

Šalies vadovė Dalia Grybauskaitė teigė, jog vertinti A. Audicko negalinti, esą tai yra Lietuvos banko valdybos sprendimas ir tik ji gali "vertinti, ką pasirenka".

A. Audickui iš Ūkio banko mokama tokia pat mėnesio alga, kokią gaudavo ligi šiol buvęs jo vadovas - 45 tūkst. litų. Dar 45 tūkst. litų vienkartinis mokestis A. Audickui pažadėtas už kelių dienų darbą rengiant išvadas dėl Ūkio banko pertvarkos.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder