Vydas Gedvilas: "Liepos 30 dieną Viktorą Uspaskichą bus galima sutikti su gėlėmis"

Vydas Gedvilas: "Liepos 30 dieną Viktorą Uspaskichą bus galima sutikti su gėlėmis"

Seimo Pirmininkas Vydas Gedvilas tikina, jog po nuosprendžio teisme paskelbimo į Maskvą išskridęs Viktoras Uspaskichas į Lietuvą sugrįš liepos 30 d. Apie tai V. Uspaskichas informavo Seimo valdybą, įrašęs šią grįžimo datą prašyme.

"Jeigu Seimo narys išvyksta ne į Europos Sąjungos (ES) valstybes, jis turi informuoti Seimo valdybą, ir valdyba automatiškai išleidžia, jeigu nėra svarbių posėdžių. Viktoras parašė prašymą - nuo liepos 16 d. iki liepos 30 d. Taigi liepos 30 d. kas norės, galės sutikti oro uoste su gėlėmis", - trečiadienį "Žinių radijui" sakė V. Gedvilas.

Komentuodamas prieštaringą V. Uspaskicho elgesį oro uoste, kur jis įžeidė susirinkusius protestuotojus, V. Gedvilas teigė, jog tai buvo provokacija.

"Žmogus ramiai nori išvažiuoti, staiga pasimato kažkokie plakatai. (...) Galbūt jį įžeidė, gal jis įsikarščiavęs kažką atgal pasakė. Manau, kad žmogų reikia palikti ramybėje. (...) Buvo galima pasirinkti ir kitokią formą. Čia yra grynas politikavimas - kažkam reikėjo save parodyti ir save išreikšti. Viskas, kas susiję su Viktoru, yra labai matoma", - sakė Seimo Pirmininkas.

V. Gedvilas teigė nematęs ir negirdėjęs vaizdo įrašo, kuriame užfiksuotas V. Uspaskicho ir protestuotojų konfliktas.

"Nenorėčiau vertinti (...). Aš negirdėjau ir negaliu pasakyti. (...) Reikia paklausti Viktoro, ar jis sakė, ar nesakė, aš negirdėjau to įrašo", - kalbėjo Seimo vadovas.

ELTA primena, jog po teismo sprendimo, nuteisusio V. Uspaskichą juodosios Darbo partijos buhalterijos byloje 4 metų nelaisvės bausme, jis išvyko į Rusiją lankyti gimtųjų vietų ir surengti šventės tautiečiams.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder