Vydas Gedvilas: "mokesčių pertvarkos darbo grupė neatsižvelgė į Vyriausybės programą"

Vydas Gedvilas: "mokesčių pertvarkos darbo grupė neatsižvelgė į Vyriausybės programą"

Mokesčių sistemos pertvarkos darbo grupė neatsižvelgė į Vyriausybės programą, mano Seimo Pirmininkas Vydas Gedvilas.

Premjero patarėjo finansų klausimais Stasio Jakeliūno vadovaujama darbo grupė praėjusią savaitę Vyriausybei ir valdančiajai koalicijai pristatė siūlymus dėl mokestinės sistemos pertvarkos. V. Gedvilas teigė, jog pateiktieji siūlymai prasilenkia su Vyriausybės programa.

"Mes esame priėmę Vyriausybės programą, kurioje yra numatyta tam tikra mokestinė reforma. Jie dirbo ir pasiūlymus padavė visiškai neatsižvelgdami į Vyriausybės programą. Mes esame numatę lengvatas pirmo būtinumo prekėms: miltams, duonai, pienui ir kitiems produktams, sumažintas PVM lengvatas, kaip Lenkijoje, iki 5 proc. Tai šie dalykai nėra numatyti. O mokesčių sistemos pertvarka turi atitikti Vyriausybės programą", - "Žinių radijuje" trečiadienį kalbėjo Seimo Pirmininkas.

Nors V. Gedvilas sakė, jog, jei šie pasiūlymai nebus pertvarkyti, jis pats nepritars jiems, tačiau nuramino, jog kol kas šis mokesčių pertvarkos projektas nėra patvirtintas. Tai yra tik projektas ir tik siūlymai. Galutinę sistemą pasiūlys Finansų ministerija.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder