Vytenis Andriukaitis: su Rusija vyko tik nebaigti techniniai pokalbiai

Vytenis Andriukaitis: su Rusija vyko tik nebaigti techniniai pokalbiai

Sveikatos ir maisto saugos direktorato ir Rusijos veterinarijos tarnybos susirašinėjimuose buvo kalbama apie galimybę nutraukti embargą tam tikriems maisto produktams, ir tai būtų taikoma visoms bendrijos šalims, tikina Sveikatos ir maisto saugos komisaras Vytenis Andriukaitis.

Socialdemokratų partijos informacinio centro išplatintame V. Andriukaičio pranešime teigiama, kad su Rusija kalbėtasi apie galimybę atšaukti embargą taukams ir kitiems mėsos produktams.

"Prekybos apribojimai galėtų būti nutraukti, nes Rusija neturi argumentų, kodėl šie produktai neatitinka fitosanitarinių taisyklių. Toks apribojimų nutraukimas turėtų būti taikomas visoms Europos Sąjungos (ES) valstybėms kartu. Techninio pobūdžio pokalbiai nesibaigė, niekas iki šiol nesutarta", - pranešime spaudai cituojamas V. Andriukaitis.

Rusijai paskelbus, kad pokalbių metu buvo sutarta atnaujinti prekybą su kai kuriomis ES valstybėmis (Prancūzija, Vokietija, Italija, Danija, Nyderlandais ir Vengrija), eurokomisaras pabrėžia, kad Europos Komisija (EK) visada pasisakė ir pasisakys už solidarumo principo taikymą ir netoleruos neteisėtų dvišalių susitarimų tarp valstybės narės ir trečios šalies.

"Ši žinia iš Rusijos yra pagrindas pirmenybę teikti dvišaliams susitarimams ir skaldyti ES vienybę. Tai nepriimtina", - tikina V. Andriukaitis.

Kaip jau skelbta, Prezidentūra EK pasiūlymą Rusijai dėl maisto produktų embargo derėtis su atskiromis bendrijos šalimis laiko apgalėtinu precedentu, ir mano, kad Sveikatos ir maisto saugos direktoratui vadovaujantis V. Andriukaitis turi prisiimti atsakomybę.

V. Andriukaičio bendrapartietis Premjeras A. Butkevičius pareiškė esąs priblokštas, kad EK galėjo pasiūlyti Rusijai pačiai nuspręsti, kurioms šalims panaikinti maisto produktų embargą.

Pats V. Andriukaitis tai vadina "visuomenę klaidinančiomis žiniomis".

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder